Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička vaří, smaží, peče…17

Publikováno: 23.04.11
Počet zobrazení: 1294
Autorka článku: Marcela Nováková
V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí.

Jednoduché rychlé a velmi ostré a pikantní maso
Jakékoliv maso – vepřové, roštěnku nebo játra orestujeme, kromě jater osolené a včetně jater i mírně opepřené, podusíme pak do měkka až je maso měkké a má křupavý škraloup.

Hotové maso potřeme ostrou česnekovou nátěrkou: smícháme prolisovaný česnek s pepřem, mletou paprikou sladkou, hořčicí, vše podle chuti a množství podle potřeby a potřeme hotové teplé maso těsně před podáváním. Příloha je vhodná například hranolky, brambory a zeleninová obloha, tatarka či kečup.

Maso na roštu
Orestujeme jakékoliv libové maso až je měkké. Mezitím zvlášť osmažíme na pánvi anglickou slaninu na plátky, kterou potom na hotové maso položíme a na ni položíme plátek sýra – buď aidamu nebo hermelínu a necháme dvě až pět minut roztavit sýr v troubě na mase nebo také můžeme roztavit na pánvi pod pokličkou na mírném ohni. Máme-li v troubě gril nebo samostatný gril, maso napřed ugrilujeme, jinak je další postup stejný. Hodí se se zeleninovou oblohou, brambory, hranolky, opékanými brambory i bramborovou kaší, rýží, tatarkou a kečupem.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: