Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Babička vaří, smaží, peče…17
Autorka článku: Marcela Nováková V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí. |
Jednoduché rychlé a velmi ostré a pikantní maso
Jakékoliv maso – vepřové, roštěnku nebo játra orestujeme, kromě jater osolené a včetně jater i mírně opepřené, podusíme pak do měkka až je maso měkké a má křupavý škraloup.
Hotové maso potřeme ostrou česnekovou nátěrkou: smícháme prolisovaný česnek s pepřem, mletou paprikou sladkou, hořčicí, vše podle chuti a množství podle potřeby a potřeme hotové teplé maso těsně před podáváním. Příloha je vhodná například hranolky, brambory a zeleninová obloha, tatarka či kečup.
Maso na roštu
Orestujeme jakékoliv libové maso až je měkké. Mezitím zvlášť osmažíme na pánvi anglickou slaninu na plátky, kterou potom na hotové maso položíme a na ni položíme plátek sýra – buď aidamu nebo hermelínu a necháme dvě až pět minut roztavit sýr v troubě na mase nebo také můžeme roztavit na pánvi pod pokličkou na mírném ohni. Máme-li v troubě gril nebo samostatný gril, maso napřed ugrilujeme, jinak je další postup stejný. Hodí se se zeleninovou oblohou, brambory, hranolky, opékanými brambory i bramborovou kaší, rýží, tatarkou a kečupem.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet