Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Babička vaří, smaží, peče…20
Autorka článku: Marcela Nováková V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí. |
RECEPTY RUSKÉ KUCHYNĚ 2
Filé rybí zapečené s rajčaty
(5 porcí)
Filé asi 3/4 kg, sůl 15 g, máslo 150 g, hladká mouka 50 g, rajčata 1 kg, humr 100 g, olej 50 g, ementálský sýr 100 g, petržel zelená 25 g.
Na másle opečeme osolené a pomoučněné rybí filé a vložíme je do máslem vymazané ohnivzdorné misky. Zakryjeme oloupanými na oleji podušenými rajčaty, které jsou zbavená jader a kousky humra, opepříme a posypeme strouhaným ementálem a pokapeme zbylým máslem a necháme zapéci.
Zdobíme sekanou zelenou petrželí, příloha – brambory nebo chléb.
Vepřové žebírko na smetaně s hříbky či žampiony
(5 porcí)
Maso 3/4 kg, olej 50 g, sůl 15 g, pepř mletý 5 g, mouka hladká 15 g, žampiony 150 g, smetana 12% 4 dcl.
Vepřový kotlet bez kosti osolíme, opepříme a pomoučníme a opečeme na oleji, když kotlet obracíme přidáme očištěné na pláty krájené hříbky nebo žampiony a vše osmahneme. Poté zalejeme smetanou a mírně podusíme. Podáváme s brambory nebo rýží.
Buženina po moskevsku
(5 porcí)Vepřová kýta 3/4 kg, česnek 25 g, sůl 15 g, cibule 100 g. Zelí hlávkové 600 g, cibule 150 g, sádlo 50 g, rajský protlak 70 g, celý pepř půl g, bobkový list čtvrt g, cukr 50 g, sůl 5 g, vývar 2,5 dcl.
Vepřovou kýtu nebo i plecko prošpikujeme kousky česnek, osolíme a dáme péci na syrovou nakrájenou na drobno cibuli. Pečenou kýt krájíme na plátky, podléváme vlastní šťávou a jako přílohu podáváme moskevské zelí.
Moskevské zelíHlávkové zelí na nudličky dusíme na osmahnuté cibuli, se kterou jsme podusili dávku rajského protlaku. přidáme celý pepř, bobkový list a dochutíme solí a cukrem. Dle potřeby během dušení přidáme vývar. Zelí je bez zahuštění -světle červené barvy. Příloha opékané brambory.
Rostovská roštěná
(5 porcí)
Roštěná 700g, sůl 15 g, mletý pepř půl g, olej 70 g, cibule 150 g, rajčata 250 g, morek 100 g, máslo 25 g.
Roštěnou osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyjmeme a na zbylém tuku osmahneme na jemno krájená kolečka cibule, rajčata a na plátky krájený morek a na konec přidáme máslo. Před podáváním opečenou roštěnou rozřízneme na plátky, a ty přelijeme připravenou směsi, podáme s brambory.
Telecí játra
(5 porcí)
Játra půl kg, olej 50 g, sůl 15 g, mletý pepř půl g, vejce 10 ks, cibule 200 g, rajčata 250 g, máslo 70 g.
Nakrájíme na silnější hranolky a na rychlo pečeme na oleji, osolíme a opepříme a vložíme do mísy a na jednotlivé porce vyklepneme vejce. Na jednu stranu misky dáme syrovou cibuli na plátky krájenou a na druhou plátky rajčat, pokapeme máslem vložíme do trouby a zapečeme.. Vhodná příloha jsou brambory.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet