Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička vaří, smaží, peče…24

Publikováno: 10.06.11
Počet zobrazení: 1468
Autorka článku: Marcela Nováková
Dnes Vám nabízíme k inspiraci STUDENÉ SALÁTY PRO LETNÍ DNY – vždy na jeden kilogram salátu.

Jarní vajíčkový salát
Šunka dušená 14 dkg, paprika kapie 10 dkg, okurky konzervované 20 dkg, mrkev 5dkg, majonéza 20 dkg, hrášek 5 dkg, vejce čerstvá 7 ks, hořčice 1 dkg, cukr 1 dkg, pepř, sůl.

Nakrájíme na nudličky nebo kostičky a lehce promícháme s majonézou, nakonec přidáme hrášek a na kousky natvrdo vařená vejce.
Dochutíme hořčicí, cukrem a pepřem a osolíme.

Ruský salát
Šunkový salám 24 dkg, okurky z konzervy 10 dkg, mrkem 10 dkg, červená řepa sterilovaná bez nálevu 8 dkg, brambory, cibule mletý pepř, sůl, ocet, majonéza.
Oloupaný šunkový salám, okurky vařenou mrkev, sterilovanou řepu a loupané vařené prochladlé brambory nakrájíme na kostky a po přidání drobně krájené cibule, pepře, soli, octa a majonézy lehce promícháme.

Bretaňský salát
Fazole bíle 25 dkg, cibule 0,5 dkg, olej 0,5 dkg, rajčatový protlak 0,5 dkg, anglická slanina 25 dkg, ocet 0,05 dkg, hořčice 0,1 dkg, cukr 0,1 dkg, kečup 0,2 dkg, worcester 0,05 dkg, mletý pepř a sůl dle chuti.
Fazole uvaříme doměkka a necháme dobře vychladnout. Na drobno nakrájenou cibuli podusíme na oleji a zahustíme rajčatovým protlakem. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a necháme mírně roztavit. Podušenou cibuli s rajčatovým protlakem a slaninu zamícháme do vařených fazolí a osolíme , ochutíme octem, hořčicí a cukrem, kečupem a worcestrem a pepřem. Nakonec salát ještě podle chuti osolíme a necháme dobře vychladnout.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: