Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Babička vaří, smaží, peče…25
Autorka článku: Marcela Nováková Dnes Vám nabízíme k inspiraci STUDENÉ SALÁTY PRO LETNÍ DNY – vždy na jeden kilogram salátu. |
Žampionový salát
Žampiony čerstvé 75 dkg, cibule 20 dkg, olej 10 dkg, rajčatový protlak 0,8 dkg, uzená rolka 20 dkg, víno bílé 0,8 dkg, citron 0,3 dkg, ocet 0,1 dkg, cukr 0,1 dkg, sůl 0,1 dkg.
Očištěné a oprané žampiony dusíme s oloupanou a na plátky nakrájenou cibulí na oleji do měkka. Do této směsi přidáme rajčatový protlak a znovu vše podusíme. Takto ochucené žampion promícháme s uvařenou uzenou rolkou, nakrájenou na nudličky a vše ochutíme vínem , octem, citronovou šťávou, cukrem a solí.
Rajčatový salát s jogurtem
Rajčata 67 dkg, okurky konzervované 10 dkg, majonéza 10 dkg, jogurt 20dkg, cibule 0,5 dkg, cukr 0,2 dkg, ocet worcester,sůl, pepř dle chuti.
Rajčata a okurky nakrájíme na plátky a spojíme s majonézou a jogurtem . Cibuli nakrájíme nadrobno a vmícháme do salátu. Nakonec salát ochutíme cukrem, worcesterem, octem, pepřem a solí.
Masový salát s fazolemi
Hovězí maso zadní vařené 60 d kg, celer 10 dkg, mrkev 10 dkg, vejce natvrdo 2 ks, okurky konzervované 7 dkg, zelený hrášek bez nálevu 4 dkg, cibule 3 dkg, fazole bílé nevařené4,5 dkg, hořčice 1,5 dkg , cukr 1,5 dkg, olej 15 dkg, sůl 1,5 dkg, pepř, petrželová nať.
Vše uvaříme a nakrájíme na stejnoměrné nudličky, přidáme hrášek, jemně nakrájenou cibuli a vařené odkapané vychladlé bílé fazole. V jiné nádobě rozedmě hořčici octem, přimícháme olej, sůl, cukr, pepř, drobně sekanou petrželovou nať a takto připravenou marinádu nalijeme na připravené potraviny a promícháme.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet