Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička vaří, smaží, peče…27

Publikováno: 1.07.11
Počet zobrazení: 1402
Autorka článku: Marcela Nováková
Dnes Vám nabízíme k inspiraci STUDENÁ KUCHYNĚ SLAVNOSTNÍ (PLNĚNÁ ZELENINA).

Zdobené plněné okurky
Okurky konzervované 60 dkg, francouzský salát 40 dkg, vejce natvrdo 1 ks, paprika kapie 10 dkg, květák sterilovaný v octě bez nálevu 10 dkg, petrželová nať.Stejnoměrně velké tvrdé okurky rozřízneme podél v půlce, vykrojíme jádřinec. Pak je naplníme salátem, ozdobíme kolečkem vařeného vejce, kapií, růžičkou květáku a petrželovou natí.(Francouzský salát- brambory 10 dkg, mrkev 13 dkg, celer 9 dkg, zelený hrášek bez nálevu 7 dkg, okurky konzervované 5 dkg, majonéza 10 dkg, ocet 0,1 dkg, cukr krupice, sůl, worcester a pepř dle chuti. Uvařené oloupané brambory necháme vychladnout. Vařenou zeleninu, okurky a vychladlé brambory nakrájíme na stejnoměrné kostky, přidáme zelený hrášek, majonézu a vše lehce promícháme. Směs upravíme ještě podle chuti octem, pepřem, cukrem, solí a worchesterem.

Kedlubny plněné francouzským salátem
Kedluben 10 ks, ocet 30 g, cukr 5g, sůl 10 g, francouzský salát 500 g, petrželová nať 10 g, aspik 15 g. Mladé stejně velké kedlubny seřízneme na povrchu tak, aby vršek včetně 2 – 3 lístků (srdíček) nebyl porušený. Pak oloupeme a nožem soudečkovitě vykrojíme. Vykrojené kedlubny, seříznuté vršky i vnitřky ovaříme v osolené vodě a marinujeme je v nálevu z octa, cukru, soli a trošce vody nejméně 2 hodiny. Marinované a do sucha odkapané kedlubny plníme salátem a navrch položíme ovařené vršky, které přetřeme aspikem a ozdobíme petrželovou natí.(Aspik – ocet 10 dkg, voda 86 dkg, želatina 10 dkg, sůl 0,15 dkg, ukr 0,15 dkg, cibule 6,7 dkg, nové koření celé, 5 ks nového koření, pepř celý 5 ks, bobkový list 2 ks, worcester 0,25 dkg.Ve vodě rozpustíme sůl, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, koření, cukr, ocet a vše necháme přejít varem. Do tohoto základu přidáme ve studené vodě rozpuštěnou želatinu a dobře pomícháme. Hotový aspik přecedíme přes čistou utěrku. (Na 1 kg aspiku.)

Rajčata plněná majonézou z kuřat
Rajčata 10 ks, majonéza z kuřat, plátek kuřete na ozdobu, okurky konzervované na ozdobu – vějířek.Tvrdá a stejně velká rajčata omyjeme v tekoucí studené vodě a necháme je do sucha okapat a nožem seřízneme vršek. Z rajčat odstraníme dužinu a naplníme majonézou z kuřat a povrch ozdobíme plátkem masa z pečeného kuřete a vějířkem okurky. Přiložíme seříznutý vršek a celé rajče můžeme navíc přetřít tekutým aspikem.(Majonéza z kuřat – Kuře syrové 52 dkg, celer sterilovaný bez nálevu 12 dkg, okurky konzervované 20 dkg, citron 10 dkg, hořčice 0,5 dkg, majonéza 30 dkg, bílé víno 0,1 dkg, sůl 0,3 dkg, cukr 0,1 dkg. Kuře osolíme a uvaříme, maso z vykostěných kuřat nakrájíme na nudličky. Přidáme na drobné stejné nudličky krájený celer, sladkokyselé okurky, majonézu, citronovou šťávu, víno, hořčici a vše lehce promícháme. Podle chuti osolíme a přisladíme. ( Na 1 kg majonézy z kuřat.)

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: