Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Babička vaří, smaží, peče…28
Autorka článku: Marcela Nováková Dnes Vám nabízíme k inspiraci STUDENÁ KUCHYNĚ SLAVNOSTNÍ 2. |
Bulharská paprika na salátě
Francouzský salát 40 dkg, paprika kapie 67 dkg, květák sterilovaný bez nálevu 10 dkg, okurky konzervované 12 dkg, petrželová nať. Na upravený kopeček salátu klademe stejnoměrné kousky papriky, ozdobíme růžičkou květáku, vějířkem okurky a petrželovou natí.(Francouzský salát: brambory 10 dkg, mrkev 13 dkg, celer 9 dkg, zelený hrášek bez nálevu 7 dkg, okurky konzervované 5 dkg, majonéza 10 dkg, ocet 0,1 dkg, cukr krupice, sůl, worcester a pepř dle chuti. Uvařené oloupané brambory necháme vychladnout. Vařenou zeleninu, okurky a vychladlé brambory nakrájíme na stejnoměrné kostky, přidáme zelený hrášek, majonézu a vše lehce promícháme. Směs upravíme ještě podle chuti octem, pepřem, cukrem, solí a worchesterem.)
Pikantní brynza obložená
Brynza, 70 dkg, mletá paprika, petrželová nať, paprika kapie 15 dkg, okurky konzervované 10 dkg, máslo 10 dkg. Vyšlehanou brynzu urovnáme do kupy na dezertní talířek nebo na vhodnou mísu. Posypeme prosátou mletou paprikou, ozdobíme drobně sekanou petrželovou natí, obložíme kousky papriky kapie, okurkami a růžičkami z másla.(Brynza: máslo 15 dkg, brynza 78 dkg, paprika sladká mletá, cibule 0,5 dkg, pažitka, sardelová pasta, hořčice. Do vyšlehaného másla přidáváme za stálého šlehání postupně brynzu a prosátou mletou papriku, drobně krájenou cibuli a pažitku, sardelovou pastu a hořčici.)
Plněná paprika
Paprikové lusky 5 ks, francouzský salát 40 dkg, vejce 5 ks, rajčata 10 dkg, okurky konzervované 10 dkg, petrželová nať, aspik. Stejně velké zelené paprikové lusky rozkrojíme podélně v půli, zbavíme jádřinců, naplníme salátem a povrch ozdobíme dílkem vařeného vajíčka, kolečkem rajčete, vějířkem okurky a petrželovou natí. Ozdobené lusky přetřeme nakonec aspikem a necháme v chladu ztuhnout. (Francouzský salát: brambory 10 dkg, mrkev 13 dkg, celer 9 dkg, zelený hrášek bez nálevu 7 dkg, okurky konzervované 5 dkg, majonéza 10 dkg, ocet 0,1 dkg, cukr krupice, sůl, worcester a pepř dle chuti. Uvařené oloupané brambory necháme vychladnout. Vařenou zeleninu, okurky a vychladlé brambory nakrájíme na stejnoměrné kostky, přidáme zelený hrášek, majonézu a vše lehce promícháme. Směs upravíme ještě podle chuti octem, pepřem, cukrem, solí a worchesterem. (Aspik: ocet 10 dkg, voda 86 dkg, želatina 10 dkg, sůl 0,15 dkg, ukr 0,15 dkg, cibule 6,7 dkg, nové koření celé, 5 ks nového koření, pepř celý 5 ks, bobkový list 2 ks, worcester 0,25 dkg.Ve vodě rozpustíme sůl, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, koření, cukr, ocet a vše necháme přejít varem. Do tohoto základu přidáme ve studené vodě rozpuštěnou želatinu a dobře pomícháme. Hotový aspik přecedíme přes čistou utěrku. Na 1 kg aspiku.)
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet