Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička vaří, smaží, peče…29

Publikováno: 15.07.11
Počet zobrazení: 1455
Autorka článku: Marcela Nováková
Dnes Vám nabízíme k inspiraci STUDENÁ KUCHYNĚ – saláty – druhá sada (vždy na 1 kg salátu).

Zeleninový salát
Brambory 31 dkg, mrkev 20 dkg, celer 15 dkg, okurky konzervované 20 dkg, hrášek sterilovaný 11 dkg, majonéza 18 dkg (nebo jogurt nebo zakysaná smetana), ocet, cukr, sůl, worcester pepř mletý dle chuti. Zeleninu uvaříme a nakrájíme na stejnoměrné kostky, přídáme ostatní a dochutíme.

Celerový salát s majonézou
Celer 80 dkg, majonéza 25 dkg, cibule 10 dkg, cukr, sůl, ocet.. Uvařený a oloupaný celer rozkrájíme na slabé plátky a vaříme s octem a solí doměkka. Před koncem varu přidáme kolečka cibule a necháme přejít varem, pak vývar slijeme a necháme vychladnout. Smícháme s majonézou a dochutíme cukrem , solí a octem a vše rozředíme vývarem z celeru dle potřeby.

Pražský salát
Uzený bok 20 dkg, mrkev 25 dkg, celer sterilovaný 10 dkg, okurky konzervované 25 dkg, majonéza 18 dkg, hrášek sterilovaný 10 dkg, vejce čerstvá 2 ks, mléko, ocet, cukr, pepř, sůl. Uzený bok uvaříme, vykostíme a nakrájíme na nudličky a tak i uvařenou mrkev, celer a okurky. Vše promícháme s uzeným bokem a majonézou. Přidáme ještě hrášek a na kousky nakrájená natvrdo uvařená vejce. Salát podle potřeby zjemníme mlékem a ochutíme octem, cukrem a pepřem a osolíme podle chuti.

Vitamínový salát s jablky
Jablka 65 dkg, okurky sterilované 30 dkg, mrkev 10 dkg, cibule 0,5 dkg, majonéza 18 dkg, sůl, ocet. Jablka nakrájíme nebo nastrouháme na větší nudličky, okurky sterilované taktéž, přidáme nastrouhanou očištěnou mrkev a jemně nakrájenou cibuli. Promícháme s majonézou a dochutíme solí, octem a necháme směs vychladit.

Žampiony po indickuŽampiony čerstvé 60 dkg, cibule 30 dkg, olej 10 dkg, kari koření, sůl, majonéza 10 dkg, šlehačka 10 dkg. Očištěné, oprané a na plátky nakrájené žampiony dusíme s na plátky nakrájenou cibulí na oleji doměkka. Současně přidáme kari koření as ůl. Do vychladlých žampionů s cibulí vmícháme pak majonézu a šlehačku.

Okurky v majonéze
Salátové okurky, 80 dkg, majonéza 30 dkg, cibule 0,5 dkg, cukr, ocet, sůl, pepř podle chuti. Oloupané okurky nakrájíme na kousky a smícháme je s majonézou, přimícháme na drobno krájenou cibuli a směs ochutíme cukrem, octem, solí a pepřem.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: