Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička vaří, smaží, peče…30

Publikováno: 22.07.11
Počet zobrazení: 935
Autorka článku: Marcela Nováková
Dnes Vám nabízíme k inspiraci STUDENÁ KUCHYNĚ – saláty – třetí sada (vždy na 1 kg salátu).

Hradecký salát s těstovinami
Těstoviny vrtulky 15 dkg, celer 25 dkg, mrkem 0,8 dkg, cukr, cibule 15 dkg, ocet, okurky konzervované 0,8 dkg, hořčice, pepř, olej. Uvařené těstoviny promícháme s vychladlou zeleninou nakrájenou na kostky nebo na nudličky, přidáme na nudličky nebo plátky nakrájené okurky. Ochutíme hořčicí, pepřem, a zamícháme s olejem a trochou studeného vývaru ze zeleniny. Krátce necháme odležet.

Křenové fazole
Fazole bílé 20 dkg, majonéza 27 dkg, šunkový salám 10 dkg, křen0,6 dkg, cibule 0,6 dkg, ocet, cukr, pepř mletý, sůl. Vychladlé uvařené fazole vmícháme do majonézy a na nudličky nakrájený salám, strouhaný křen, na drobno nakrájenou cibuli přidáme do fazolí a vše promícháme s dochucením octem, cukrem, pepřem a solí.

Srbský salát
Paprikové lusky zelené čerstvé 40 dkg, salátové okurky čerstvé 52 dkg, rajčata čerstvá 35 dkg, sůl, mletý pepř, česnek, voda, ocet, olej. Očištěnou zeleninu nakrájíme na slabé nudličky a plátky. Vše pak osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, sůl, vodu, ocet, trochu oleje a vše promícháme.

Rajčatový salát s jogurtem
Rajčata čerstvá 67 dkg, okurky konzervované 10 dkg, majonéza 10 dkg, jogurt 20 dkg, cibule 0,5 dkg, cukr, ocet worcester, sůl pepř mletý.
Rajčata a okurky nakrájíme na plátky a spojíme s majonézou a jogurtem. Cibuli nakrájíme nadrobno a vmícháme do salátu. Nakonec ochutíme cukrem, worcesterem, octem, pepřem a solí.

Krabí salát
Krabí tyčinky 25 dkg, celer 12 dkg, majonéza 20 dkg, citronová šťáva, pepř mletý, sůl. Uvařené nerozvařené pevné krabí tyčinky nakrájíme na kousky asi 1 cm široké, přidáme vařený celer na kostičky nakrájený, smícháme s majonézou a dochutíme pepřem, solí a zakapeme jemně citronem. Můžeme přidat zelený hlávkový salát nakrájený na jemné prožky.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: