Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Babička vaří, smaží, peče…31
Autorka článku: Marcela Nováková V létě není na teplé jídlo tolik chuti, jako v zimním období. Nabízíme Vám recepty na KRÉMY A PĚNY NA PEČIVO – vždy na 1 kg. |
Domácí sýr
Tvrdý tvaroh 90 dkg, sůl 0,2 dkg, kmín , pivo světlé 20 dkg.Na plátky pokrájený tvrdý tvaroh prosolíme, okmínujeme, pokropíme pivem a upěchovaný ve vhodné nádobě, zakryté čistou utěrkou a poklicí necháme v teplé místnosti uležet. Přitom jej podle potřeby kropíme pivem.
Koprové žervé
Žervé 87 dkg, mléko 0,5 dkg, šlehačka 10 dkg, kopr čerstvý 0,3 dkg sůl. Žervé rozšleháme s mlékem a šlehačkou, přidáme jemně sekaný kopr a směs podle chuti osolíme..
Lázeňská pěna
Tvaroh měkký 50 dkg, smetana 12% 10 dkg, máslo 25 dkg, sardelové řezy v oleji 0,5 dkg, paprika kapie 10 dkg, pažitka, sůl.Vyšlehaný tvaroh a smetanu postupně přidáváme do vyšlehaného másla, sardelové řezy včetně oleje prolisujeme a přimícháme do másla s tvarohem a vmícháme krájenou kapii a pažitku , osolíme.
Vaječný krém
Turistický salám 15 dkg, sýr tavený 40 dkg, máslo 15 dkg, mléko 0,5 dkg, hořčice 0,3 dkg, vejce 3-4 ks, cibule 0,7 dkg, petrželová nať, sůl. Salám umeleme, máslo vyšleháme se změklým sýrem, s mlékem a hořčicí. Do směsi zašleháme umletý slám, natvrdo uvařená oloupaná a rozsekaná vejce, jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať podle chuti, a rovněž osolíme podle chuti.
Svačinový krém
Kabanos nebo točený salám 80 dkg, máslo 15 dkg, cibule 15 dkg, pepř, sůl. Uzeninu umeleme jemně. Máslo vyšleháme a přidáme drobně nakrájenou cibulku, vše spojíme a krém ochutíme pepřem a solí.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet