Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička vaří, smaží, peče…31

Publikováno: 29.07.11
Počet zobrazení: 1299
Autorka článku: Marcela Nováková
V létě není na teplé jídlo tolik chuti, jako v zimním období. Nabízíme Vám recepty na KRÉMY A PĚNY NA PEČIVO – vždy na 1 kg.

Domácí sýr
Tvrdý tvaroh 90 dkg, sůl 0,2 dkg, kmín , pivo světlé 20 dkg.Na plátky pokrájený tvrdý tvaroh prosolíme, okmínujeme, pokropíme pivem a upěchovaný ve vhodné nádobě, zakryté čistou utěrkou a poklicí necháme v teplé místnosti uležet. Přitom jej podle potřeby kropíme pivem.

Koprové žervé
Žervé 87 dkg, mléko 0,5 dkg, šlehačka 10 dkg, kopr čerstvý 0,3 dkg sůl. Žervé rozšleháme s mlékem a šlehačkou, přidáme jemně sekaný kopr a směs podle chuti osolíme..

Lázeňská pěna
Tvaroh měkký 50 dkg, smetana 12% 10 dkg, máslo 25 dkg, sardelové řezy v oleji 0,5 dkg, paprika kapie 10 dkg, pažitka, sůl.Vyšlehaný tvaroh a smetanu postupně přidáváme do vyšlehaného másla, sardelové řezy včetně oleje prolisujeme a přimícháme do másla s tvarohem a vmícháme krájenou kapii a pažitku , osolíme.

Vaječný krém
Turistický salám 15 dkg, sýr tavený 40 dkg, máslo 15 dkg, mléko 0,5 dkg, hořčice 0,3 dkg, vejce 3-4 ks, cibule 0,7 dkg, petrželová nať, sůl. Salám umeleme, máslo vyšleháme se změklým sýrem, s mlékem a hořčicí. Do směsi zašleháme umletý slám, natvrdo uvařená oloupaná a rozsekaná vejce, jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať podle chuti, a rovněž osolíme podle chuti.

Svačinový krém
Kabanos nebo točený salám 80 dkg, máslo 15 dkg, cibule 15 dkg, pepř, sůl. Uzeninu umeleme jemně. Máslo vyšleháme a přidáme drobně nakrájenou cibulku, vše spojíme a krém ochutíme pepřem a solí.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: