Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička vaří, smaží, peče…32

Publikováno: 12.08.11
Počet zobrazení: 1334
Autorka článku: Marcela Nováková
V létě není na teplé jídlo tolik chuti, jako v zimním období. Nabízíme Vám recepty na KRÉMY A PĚNY NA PEČIVO – vždy na 1 kg.

Hanácká pomazánka
Olomoucké tvarůžky 42 dkg, máslo 28 dkg, 20 dkg tvarohu měkkého, mléko 0,5 dkg, paprika sladká mletá, cibule 1,3 dkg, pepř.
Olomoucké tvarůžky umeleme a rozšleháme s máslem a tvarohem, mlékem a paprikou, přimícháme drobně nakrájenou cibuli a pepř.

Pomazánka k pivu
Sýr Eidam 20 dkg, sýr Niva 10 dkg, tvaroh měkký 35 dkg,mléko 10 dkg, máslo 10 dkg, anglická slanina 15 dkg, pfeferony 0,5 dkg, mletá paprika sladká a sůl dle chuti.
Sýry nastrouháme a vyšleháme s tvarohem, máslem a mlékem, přidáme slaninu a pfeferony nakrájené na jemno, promícháme s paprikou a solí.

Sýrová pomazánka – pažitková
Tvaroh měkký 27 dkg, sýr tavený obyčejný 41 dkg, máslo 2 dkg, mléko 18 dkg, sůl a pažitka po 0,1 dkg. Změklé máslo vyšleháme, postupně přidáváme tvaroh, tavný jemně prolisovaný sýr a mléko. Vyšlehanou pomazánku přisolíme a zašleháme do ní drobně krájenou pažitku

Drožďová pomazánka
Sádlo škvařené 10 dkg, cibule 10 dkg, droždí čerstvé 30 dkg, strouhanka 10 dkg, mléko15 dkg, sůl, pepř, pažitka, vejce 9 ks. Salám umeleme, máslo vyšleháme se změklým sýrem, mlékem a hořčicí. Na sádle slabě osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme osmažit dorůžova. Vsypeme jemně prosátou strouhanku a znovu osmažíme, zalijeme mlékem a vydusíme tak, až je hmota částečně sypká, Pak přidáme sůl, pepř, nakrájenou pažitku, vejce a mícháme tak dlouho až se vejce srazí.

Paštiková pomazánka
Játrová paštika 71 dkg, máslo 29 dkg, sůl, různé druhy koření podle chuti a oblíbenosti. Paštiku přidáváme za stálého šlehání do vyšlehaného másla. Vyšlehanou pomazánku podle potřeby osolíme a okořeníme kořením podušeným na troše másla.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: