Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Mlsné léto – mlsná vnoučata

Publikováno: 19.08.11
Počet zobrazení: 1375
Autorka článku: Marcela Nováková
Co vaří a pečou v Itálii v létě, aby si smlsli v parných dnech? Zkuste dort ITALSKÉ BABIČKY.

Těsto
500 g prosáté hladké mouky
200 g másla
200 g pískového cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce.

Krém
0,5 l mléka
4 žloutky
170 g cukru
40 g prosáté hladké mouky
1 vanilkový cukr

Na ozdobu
50 g plátkových mandlí
moučkový cukr

Přísady na těsto nasypte na vál a zpracujte rukama ve vláčné těsto ( je podobné našemu lineckému).
Rozdělte na dvě stejné části, zabalte do potravinové folie a uložte na 20 minut do chladničky.

Pusťte se do přípravy krému.
Do hrnce se silným dnem dejte vařit mléko, cuk, vejce a za stálého míchání přisypte mouku. Postavte na oheň a stále míchejte, dvě minuty nechte přejít varem. Ihned odstavte a přikryté pokličkou nechejte zchládnout.

Dortovou formu o průměru 30 – 35 cm vymažte olejem a troubu předehřejte na 200 stupňů. Těsto vyválejte do tvaru kulaté placky, opatrně naviňte na váleček a přeneste do formy. Okraj vytvarujte asi do 2 cm výše stěny formy, aby dno vytvořilo „misku“ pro krém. Do ní rozetřete krém. Navrch uložte druhou placku z těsta, okraje lehce přimáčkněte a posypte mandlemi.

Pečte 24 minut, po upečení nechejte vychladnout a pak teprve posypte moučkovým cukrem.

Uleželý z chladničky se šlehačkou nebo kopečkem zmrzliny chutná skvěle. Dobrou chuť.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: