Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Nakládaný lilek – labužnická dovolená

Publikováno: 5.08.11
Počet zobrazení: 1846
Autorka článku: Marcela Nováková
Co ke grilování ? Když si předem naložíte lilek, bude se vám k masu výborně hodit.

Připravte si:
2 menší lilky ( baklažány)
250 g olivového oleje extra virgine
hrst nasekané petrželky
2 stroužky česneku

Předehřejte troubu na 180 stˇ. lilky nakrájejte na kolečka o síle asi 1 cm, posolte a nechejte „vypotit“. Po pár minutách odsajte přebytečnou vodu. Kolečka dejte na rošt nebo pekáč s pečicím papíremdo trouby a pečte dozlatova.

Mezitím si připravte marinádu:
Do měkké misky nalejte olivový olej. Česnek nakrájejte nebo nalisujte, můžete přidat i celé stroužky v celku a vložte do oleje. Přisypte na jemno nasekanou petrželku, promíchejte. Později přidejte kolečka lilků a zalijte olejem

Nechejte marinovat alespoň 12 hodin a podávejte. Pokud budou lilky pod hladinou oleje, vydrží Vám v chladničce týden.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: