Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Nakládaný lilek – labužnická dovolená
Autorka článku: Marcela Nováková Co ke grilování ? Když si předem naložíte lilek, bude se vám k masu výborně hodit. |
Připravte si:
2 menší lilky ( baklažány)
250 g olivového oleje extra virgine
hrst nasekané petrželky
2 stroužky česneku
Předehřejte troubu na 180 stˇ. lilky nakrájejte na kolečka o síle asi 1 cm, posolte a nechejte „vypotit“. Po pár minutách odsajte přebytečnou vodu. Kolečka dejte na rošt nebo pekáč s pečicím papíremdo trouby a pečte dozlatova.
Mezitím si připravte marinádu:
Do měkké misky nalejte olivový olej. Česnek nakrájejte nebo nalisujte, můžete přidat i celé stroužky v celku a vložte do oleje. Přisypte na jemno nasekanou petrželku, promíchejte. Později přidejte kolečka lilků a zalijte olejem
Nechejte marinovat alespoň 12 hodin a podávejte. Pokud budou lilky pod hladinou oleje, vydrží Vám v chladničce týden.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet