Dnes je 19.09.2024, Svátek má Zita, zítra Oleg

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Řídím – piju nealko pivo

Publikováno: 20.08.11
Počet zobrazení: 1205
Zdroj: Mjr. Petra Vedrová, Policie ČR
Vzpomínáte na pito? Byl to nápoj řidičů v hlubokém socialismu. Změnilo se mnohé a nealkoholické pivo doznalo značných změn a chutná opravdu výrazně lépe. Jakou roli hraje nealkoholické pivo z pohledu policie?

Představitelé Českého svazu pivovarů a sladoven a Policie České republiky se dohodli na podpisu memoranda, jehož cílem je spolupráce přispívající ke zlepšení situace v oblasti silničního provozu na území České republiky. V rámci spolupráce probíhá v srpnu letošního roku projekt „Řídím – piju nealko pivo“.

Projekt si klade za cíl představit a rozšířit povědomí o nápoji pro řidiče, který může být bezpečnou alternativou z hlediska bezpečnosti a dodržování zákona.

V období od 1. do 31. srpna v rámci dopravně – bezpečnostních akcí české policie se do projektu zapojuje i Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy. Na území metropole proběhne celkem 10 promo akcí k tomuto projektu.

V rámci této akce probíhají na vytipovaném stanovišti dopravní kontroly policistů, po jejichž ukončení reprezentanti pivovarů v modré reflexní vestě předají řidičům, kteří nepožili před nebo při řízení motorového vozidla alkoholický nápoj, nealkoholické pivo. Tímto ocení jejich zodpovědný přístup v souvislosti s řízením motorového vozidla.

Zdroj: Mjr. Petra Vedrová, Policie ČR

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: