Dnes je 18.10.2024, Svátek má Lukáš, zítra Michaela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 28.01.12
Počet zobrazení: 1775
Autor: Josef Černý
POŠKOZENÁ MIKROVLNNA TROUBA. Koupili jsem si konzervu, na které bylo uvedeno, že se má ohřívat 3 minuty v MW troubě. Po dvou minutách se však ozvala rána a vybouchnutá konzerva zničila troubu, podle servisu se její oprava nevyplatí. Můžeme ji reklamovat u prodejce konzervy?

Odpověď: Neznám podrobnosti, ale nechce se mi snad ani věřit tomu, že by výrobce doporučoval dávat plechovku a ještě k tomu uzavřenou ohřívat do MW trouby. Nechci posluchačku podezřívat, ale než bude podnikat jakékoliv další kroky, doporučuji důkladné přečtení návodu na totožné konzervě, aby se přesvědčila, zda chyba není na její straně. Pokud zjistí že nikoliv, pak je potřeba u prodejce konzervy uplatnit nikoliv reklamaci, ale žádost o náhradu škody.

K žádosti je potřeba připojit doklad o neopravitelnosti trouby a doporučuji vyfotit i návod z jiné stejné konzervy.

Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

02.02.2012 00:05  Milan

Je třeba se podívat na návod k mikrovlnce, tam by mělo být napsáno určitě něco o nemožnosti dávat do mikrovlnky hermeticky uzavřené nádoby. Jinak - selský rozum - ten příště použijte. příště byste mohli v mikrovlnce třeba sušit prádlo a pak uplatňovat náhradu škody "protože to v návodu nebylo"....:-)

Zanechte komentář: