Dnes je 21.09.2024, Svátek má Matouš, zítra Darina

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Bydlení pro seniory

Publikováno: 14.02.12
Počet zobrazení: 2376
Autor: Vlasta Otychová
Blýská se snad na lepší časy a budou se řešit nejen bydlení pro mladou generaci, ale i pro tu dříve narozenou? Vypadá to tak.

Nejrůznější studie ukazují, že jak se mění potřeby společnosti, mění se i potřeby seniorů. Ty tam jsou doby, kdy lidé stavěli nadšeně „domy na štok“ s nadějí, že v patře budou jednou bydlet děti. V době otevřeného světa je ta nadějepramalá. Nakones jsme rádi, když „děti“ zůstanou v České republice a pomalu si zvykáme, že budou mít tolikproblému sami se sebou a svými úvěry, hypotékami, ochranou dětí před pedofily a prasí, že jim moc času ani peněz na rodiče nezbude.

Senioři – a „předsenioři“ ale naštěstí tuší, že se budou muset velkých domů a bytů zbavit, že domy se špatnou dopravní obslužností jsou nevhodné. Nasopak zajímavé začívají být byty ve městech, kde je nemocnice nebo aspoň poliklinika, dobré dopravní spojení, lékárna a obchod, který se netřese strachy, kdy ho zavřou kvůli blízkosti supermarketu.

Věřme tedy, že konference o BYDLENÍ PRO SENIORY posune společnost o něco dál a hlavně, že to pomůže v řešení palčivých otázek prodlužujícího se stáří.

Autor: Vlasta Otychová

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

14.02.2012 18:22  Jaroslav

Patřím k těm, kteří v nadšení, jak se zde uvádí, postavili RD s poschodím a kdybyby ten dům měl několik dalších, tak se nebojím, že by je vnoučata neužila a tím se právě neochránila před hypotékami a zbylo jim více času na ochranu svých potomků před pedofily... Takže doufám, že konference bude promyšlenější, něž tato upoutávka značně nedomyšlená.

Zanechte komentář: