Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Domovy pro seniory na jižní Moravě

Publikováno: 12.02.12
Počet zobrazení: 2554
  Zdroj: Listy jižní Moravy
Hned ve dvou jihomoravských domovech pro seniory – v Plavči na Znojemsku a Nových Hvězdlicích na Vyškovsku – byly na sklonku loňského roku úspěšně završeny rekonstrukce vybraných stávajících budov.

V pondělí 5. prosince hejtman Michal Hašek slavnostně otevřel zrekonstruovanou „Hlavní budovu“ Domova pro seniory Plaveč. Podle původního záměru byla celková rekonstrukce časově rozložena až do roku 2012, stavební práce se však podařilo dokončit v roce 2011. Toto zrychlení umožnilo zařazení projektu do úvěrového investičního programu v rámci čerpání úvěru od Evropské investiční banky. „Cením si toho, že stavební práce, které probíhaly v tomto památkově chráněném objektu za plného provozu, měly minimální dopady na klienty,“ zdůraznil hejtman Hašek.
Díky opravě, která stála 37,5 milionů korun a trvala rok, se zlepšila kvalita ubytování, celý objekt je nyní také bezbariérový. Došlo i k redukci počtu vícelůžkových pokojů, ze kterých vznikly po úpravách pokoje dvojlůžkové. V prvním podlaží hlavní budovy bylo zrekonstruováno nádvoří, které se využívá k pořádání společenských a kulturních akcí.

Více si můžete přečíst ZDE.

Zdroj: Listy jižní Moravy

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: