Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Přístroje na úpravu vzduchu

Publikováno: 13.02.12
Počet zobrazení: 14697
Klimatizace Autor článku: Společnost Högner, s.r.o.
Máte doma plno prachu, nesnesitelné dusno, usychají vám květiny nebo bojujete s plísněmi? Je na čase pořídit si některý z přístrojů na zvýšení kvality vzduchu. Který bude pro vás nejvhodnější? Pojďme si je trochu představit.

1. Klimatizace nasává vzduch z místnosti, upraví jeho teplotu (případně přidá vzduch z venku) a pomocí ventilátoru ho dopraví zpět do místnosti. Slouží tedy především v letních měsících k ochlazení vzduchu, nedokáže však pohltit prach či jiné nečistoty. A pozor, pobyt v klimatizované místnosti v parných letních dnech může způsobit bolest v krku i angínu.
2. Čističky vzduchu nasávají vzduch, přefiltrují ho a zbavený nečistot ho vypouštějí zpět do místnosti. Mohou pracovat na mnoha principech, které se liší způsobem zachycení nečistot i účinností. Domácnost dokáží zbavit polétavého prachu, pylů, roztočů, kouře nebo zápachu. Velmi často jsou kombinované s dalšími typy přístrojů na úpravu vzduchu např. s ionizátorem nebo zvlhčovačem.
3. Ionizátory obohacují vzduch o chybějící záporné ionty. Záporným iontům se říká vzdušné vitamíny, protože blahodárně působí na lidský organismus. Mají příznivý vliv na hojení ran a zánětu dýchacích cest, prospívají neurotikům a pomáhají proti nespavosti. Tam, kde je záporných iontů nedostatek, pociťují lidé řadu zdravotních potíží. Také je nesporné jejich působení na čištění vzduchu. Záporné ionty na sebe totiž nabalují nečistoty poletující vzduchem a shlukují je, ty jsou těžší a dopadnou snadno na zem nebo je lépe přitáhne čistička vzduchu.
4. Zvlhčovače a odvlhčovače vzduchu upravují relativní vlhkost vzduchu. Její doporučená hodnota pro dlouhodobý pobyt činí 50 %. V zimě, především v mrazivých dnech, ve vytápěných místnostech klesá relativní vlhkost vzduchu až pod 30 %. V takových podmínkách trpí většinou sliznice a na řadu by měl přijít zvlhčovač. Naopak při hranici okolo 60 % se zvyšuje riziko alergií díky množení roztočů a výskytu plísní, zde pomůže odvlhčovač vzduchu.

Na výběr je opravdu mnoho variant všech výše uvedených přístrojů, před nákupem se ale rozhodně zamyslete, co vaše domácnost potřebuje a pak už hurá do toho, vašemu bydlení i zdraví to totiž jedině prospěje.
Zdroj: Společnost Högner, s.r.o.

Vaše komentáře

Celkem 4 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

20.02.2012 18:03  Ing. Ota Kopsa

Vážená paní šéfredaktorko - velice oceňuji,že jste realizovala moji připomínku a za to Vám patří můj dík. S pozdravem ing. Ota Kopsa.

18.02.2012 11:20  Ing. Ota Kopsa

Vážená paní šéfredaktorko - sděluji Vám, že jste asi nepochopila moji připomínku. Nemám nic proti Vašemu zveřejňování reklamy, ani proti tomuto způsobu získávání prostředků na provoz.Vadí mi, že jsem uváděn v omyl, pokud byste reklamu umístila kamkoliv jinám, ani bych si ji nevšimnul. Děkuji Vám za Vaši odpověď a jsem s pozdravem ing. Ota Kopsa.

16.02.2012 19:43  Šéfredaktorka

To není skrytá reklama, ale zcela viditelná. Za poplatek si zákazník nechá zvřejnit článek, který by mohl být seniorům k užitku a je týden na prvním místě. Portál tak získá nějaké prostředky na provoz.

16.02.2012 18:36  Ing. Ota Kopsa

Vážení - sděluji Vám, že rád se zúčastňuji Vašich soutěží. Otevírám složku soutěže a ke svému podivu jsem "narazil" na přístroje na úpravu vzduchu. Protože se však o žádnou soutěž nejedná, tak sem tento článek nepatří - možná, že se jedná o "novou formu skryté reklamy" . S pozdravem ing. Ota Kopsa.

Zanechte komentář: