Dnes je 21.09.2024, Svátek má Matouš, zítra Darina

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Úvahy důchodců o dění kolem nás

Publikováno: 15.02.12
Počet zobrazení: 1203
  Autor článku: Třetí věk
Sledujete v televizi zprávy a denní tisk? Co Vás při nich napadá? Podělte se s námi o své úvahy a názory.

Řeka Ohře má druhý stupeň povodňové aktivity. V dnešní době si s ledovými krami nějak nevíme rady, vždyť přece zima, jako ta letošní je normální a v minulém století ani jiné zimy nebyly. Všude je slyšet o mrazech, jakoby byl mráz v zimě zcela neočekávaný.

Čmárání po volebních plakátech bude trestáno. A co sprejeři, které beztrestně ničí fasády domů, které sotva jsou po opravách, už jsou zničeni. Mladá generace neumí vytvářet hodnoty, umí je jen ničit.

Náhradní díly z kradených aut v areálu bývalého družstva. Maso a vejce dovážíme z ciziny, i domácích zabijaček je stále méně, tak se prázdné budovy družstev využívají takto. Nebylo by lepší vrátit se k jejich původnímu využití?

Matka 36 let na Svitavsku zabila své čtyři děti – dřív bylo v rodině sourozenců nejméně šest a šťastnější byly jak děti, tak rodiče.

Matení zákazníků obalem? Krabice jsou několikanásobně větší než by bylo třeba. Třeba mast na opar. Ve velkém balení potravinových doplňků se na dně choulí jen pár kusů. U jogurtů je vyšší dno, tak ani nepostřehnete, že je tam jogurtu výrazně méně, než jste si původně mysleli. Kromě matení zákazníků je to zbytečné plýtvání papírem a obalem. A to si stále stěžujeme, že odpadu je moc a jeho likvidace je drahá.

Mrzne – a praská potrubí. Instalatéři nejsou. Hlavně že máme dlouhé fronty nevyužitých vysokoškoláků, kteří mají zbytečné vzdělání, které v žádném zaměstnání neuplatní. Nikdo nepočítal s takovou zimou, tak není potrubí řádně zaizolováno. Kdoby to byl, kdoby řek, že v únoru může mrznout, že?

Psí herci? Není těch psů už dost? Neměli bychom se raději postarat o děti a starce? Ti mnohdy nemají ani na tu zdravou výživu, po níž mají „lesklou srst“.V Americe už mají i „zlatý obojek“ – hlavní cena pro psy. Navrhuji cenu o „zlatý důchod“. Kdo vyhraje?

Česká republika by měla dorovnovávat nižší slovenské důchody. No konečně na to někdo přišel! Tehdy přece byla jedna republika a nikdo nemůže za to, kde měl zrovna zaměstnání. Věštit nikdo neuměl a ani na to neměl čas.

Svátek zamilovaných? Hlavně, že jsou na Valentýna trojnásobné tržby! Je to jen umělý „svátek“ pro obchodníky tak, jak jsou zprofanované Vánoce. Hlavně nakupte kytky, ony vám stejně v tom mraze zmrznou dřív, než je donesete domů. Hlavně, že jsou na Valentýna trojnásobné tržby!

Autor: Třetí věk, Foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

15.02.2012 10:34  Jaroslav

Je sice pravda vše zde uvedené, ale obávám se, že i dříve to nebylo zde lepší. Utvrzuje mě v tom ta část hymny, kde se praví .."zemský ráj to na pohled"..a v tom to je to napohled ono totiž to naphled je něco jiného než ta skutečnost.Ale nepropadejme pesimismu, právě prezident nalezl cestu ven,..obdivuje Turecko a zavede zde turecké hospodářství, konečně skutečně , ne jen na pohled jak se tvrdí, že ho zde máme.

Zanechte komentář: