Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Úvahy důchodců o dění kolem nás

Publikováno: 18.02.12
Počet zobrazení: 888
Autor článku: Třetí věk
Sledujete v televizi zprávy a denní tisk? Co Vás při nich napadá? Podělte se s námi o své úvahy a názory.

Miloš Forman slaví 80 – ten se asi na „vejminek“ nechystá, ale v naší zemi moc nepobyl. Český osud a americký sen, který vyšel. Kdo ví, jak by se vyvíjel jeho život, kdyby tady zůstal. Rodiče mu zemřeli v koncentráku, lehké to neměl. Snil výš než na co měl a bylo to dobře.

Christian Wulf, německý prezident, rezignoval. Jednoho skoro uklidní, že aféry nejsou jen u nás, ale i v důkladném Německu. A měl výhodný leasing na auto Škoda – Yeti. To je zvláštní, že si nepořídil BMW nebo Audi. Ale to zase dělají naši politici. A už je to druhý prezident v řadě, který musel odstoupit!

Sníh a laviny. Zima si s námi hraje, nejvíc chybělo pečivo. Kdo asi ještě dnes umí upéct doma chleba? Když ovšem nemá domácí pekárnu.

Radovan Krejčíř byl propuštěn na kauci, už zas! Na slavného piráta asi fakt nemůže nikdo. Kauce byla jen 75 000 korun, to ho určitě nezruinuje! A nějak nám, chlapec, přibral. Asi se mu špatně nedaří.

Do deseti let nemusí být na penze! To už se nás, naštěstí, týkat nebude. Zvýšení sociálního pojištění, zvýšit zaměstnanost snížit důchody nebo snížit daně a hranici odchodu do důchodu. Současní třicátníci půjdou do důchodu v 68 letech. Jedno řešení lepší než druhé. Možná by stačilo zrušit senát a platy poslancům.

Pracuje u nás 400 000 cizinců, polovina jsou Slováci, pak Ukrajina a Vietnam. Ale když si zajdete do vietnamského obchodu, už mluví mnozí Vietnamci bez jakéhokoli přízvuku, vyrostla už další generace. Jsou chytří, pilní ve škole, nakonec budeme rádi, když na budoucí důchody budou u nás pracovat.

Nejznámější vězeňkyně Ukrajiny – bývalá ukrajinská premiérka Julie Tymošenková. Nějak jim ta oranžová revoluce nevyšla. Čím výše vystoupíš – tím hlouběji padáš, říká se.

V Řecku , v Olympii, ničí památky nedozírné hodnoty. V Egyptě to dělali také. Místo řešení je ničení. Jako u nás sprejeři. Ničit hodnoty asi není dobrá cesta.

Reforma vysokých škol – něco by se s tím dělat mělo. Vysokoškoláci stojí ve frontě na úřad práce nebo odcházejí do zahraničí. Třeba je mezi nimi „druhý Forman“, je to škoda.

Dráhy zaplatily 100 000 Kč za taxíky v noční nouzi. Dispečeři v Praze vyhodnocují, zda pošlou člověka taxíkem nebo je jiná možnost. Při zpoždění 60 – 90 minut vrací dráhy 25% jízdenky. Je dobré to vědět.

Autor: Třetí věk, Foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: