Dnes je 18.10.2024, Svátek má Lukáš, zítra Michaela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 1.02.12
Počet zobrazení: 769
Autor: Josef Černý
POJIŠŤOVNA ODMÍTÁ UHRADIT ŠKODU po úderu blesku nám vznikla poměrně velká škoda na domě i na jeho zařízení. Přestože pojistné řádně platíme pojišťovna odmítla škodu proplatit, protože pojistka zní na našeho dědu, po kterém jsme dům zdědili. Je sice pravda, že jsme pojistku nepřepisovali, ale domnívám se, že ať pojistné platí kdokoliv, dům pojištěn byl.

Odpověď: Názor posluchačky je logický, myslel bych si totéž, ale je známá skutečnost, že pojišťovny často hledají všechny možné důvody, proč nezaplatit. Na druhou stranu ale je pravdou, že pokud například zdědíme dům, je potřeba v té hromadě papírů, které je potřeba vyřídit, také přepsat nebo alespoň aktualizovat pojistku domu, domácnosti, totéž se týká auta atd. , nestačí prostě automaticky platit složenky, které najdeme ve schránce.

Pokud se nic nestane, člověk se ani nemusí dozvědět, že něco opomněl, ale o to větší je pak překvapení, pokud k pojistné události dojde. Takže je potřeba si pamatovat, že pojistka automaticky nepřechází na nového vlastníka, je potřeba ji opravdu změnit.

Stejné je to, i když zemře někdo z rodiny, je vlastníkem auta, a vy dál na jeho jméno platíte povinné či havarijní pojistky. Auto ve skutečnosti pojištěné není.

Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: