Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 8.02.12
Počet zobrazení: 976
Autor: Josef Černý
Proč jsem se sám zúčastnil předváděcí akce, když každého varuji?

Důvod je jednoduchý – dotazy na předváděcí akce patří k těm nejčastějším se kterými se v poradně setkávám a většina lidí tvrdí, že jeli jen na levný výlet a nic kupovat nechtěli.

Na můj dotaz proč tedy ten výrobek za 20 nebo více tisíc kupovali, když ho navíc podle vlastních slov vůbec nepotřebují zněla odpověď s malými obměnami vždycky stejně – když oni mě tam úplně zblbli, byla tam taková zvláštní atmosféra a já vůbec nevěděla co podepisuji. Když jsem toto slyšel již asi po desáté, řekl jsem si, že se tam pojedu podívat.

A protože i mé tchýni chodí podobné pozvánky, na jednu takovou akci jsem vyrazil. Samozřejmě jako suverén, vybavený znalostí svých práv i zákonů a můžu vám říct, že jsem měl co dělat, abych se ubránil – zavalen výhrami a dárky – nákupu kuchyňského robota za 20000, který je samozřejmě v každé elektře za čtvrtinu. Tedy za 4990,-kč.

Byl jsem pozván do salonku, kde bylo pološero, samozřejmě proto aby na smlouvu nebylo pořádně vidět a tady jsem byl přesvědčován o zázračných vlastnostech nabízeného výrobku a o výhodnosti a jedinečnosti této nabídky, která platí jenom dnes. Když jsem s konečnou platností podepsat odmítl, byl jsem oslovován nevybíravými výrazy, ty výhry a dárky mi pochopitelně zase sebrali. A to je další psychologický moment . oni vám berou něco, co už považujete za své a to spoustu lidí zlomí a nakonec podepíšou.

Na závěr musím zopakovat, že pracovníci těchto firem jsou vyškoleni v psychologii a manipulaci s lidmi a v navozené atmosféře opravdu není jednoduché jejich působení odolat. Po této zkušenosti se dodatečně omlouvám všem, kterým jsem nevěřil, že je tam zblbli a těm ostatním musím zopakovat to, co opakuji na každé své přednášce – NEJEZDIT, NEJEZDIT, NEJEZDIT. Budu rád když se se mnou i vy podělíte o své zkušenosti.

Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: