Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Ministři už důchody zmrazit nechtějí.

Publikováno: 12.03.12
Počet zobrazení: 963
  Zvednou ale DPH a zdaní boháče. Ekonomičtí ministři Nečasovy vlády otáčejí. Několik dní starý návrh na zmrazení důchodů poslali k ledu. Stále však uvažují o přechodném zvýšení DPH a progresivní dani.

Vyšší DPH by podle ministrů mohli Češi platit hned tři roky. Stejně dlouho by mohla platit daň pro nejmajetnější, tzv. progresivní daň. „Měli by zůstat zachovány dvě sazby daně DPH,“ uvedl po skončení schůzky ministr dopravy Pavel Dobeš z VV.

„Myslím, že jsme se přiblížili nějakému výsledku, který ještě není definitivně potvrzen,“ připustil ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

„Já si myslím, že v této věci byl poměrně značný pokrok,“ poznamenal Dobeš, jehož Věci veřejné od chvíle, kdy ministerstvo financí přišlo s prvními návrhy, jak řešit horší výkon české ekonomiky, odmítaly jak úvahy o jedné sazbě DPH, tak o úplném zmrazení důchodů. Nyní byl podle něj učiněn „krok ke kompromisu, který by mohl být realizován“.

Ministerstvo financí by mělo do příštího týdne připravit propočty, jaké budou reálné dopady dnes ministry probíraných kroků, a ekonomičtí ministři se k diskusi vrátí příští středu. Politické jednání, například ve formátu K9, by měl svolat premiér a předseda ODS Petr Nečas.

Více si můžete přečíst ZDE.

Zdroj: Lidové noviny, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: