Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Řecko a falešní důchodci

Publikováno: 17.03.12
Počet zobrazení: 1077
Na řeckém rozpočtu se přiživuje na 40.000 falešných důchodců, odhadl ministr práce Jorgos Kutromanis. Podle něj jeho ministerstvo také v dohledné době další nezákonné vyplácení penzí zarazí a první podvodníky už pohání před soud.

Pokud by se jeho odhad potvrdil, přicházela by řecká státní pokladna o stovky milionů eur ročně. Kutromanis přišel s těmito nejnovějšími informacemi podle serveru deníku Kathimerini do parlamentu den poté, co ministerstvo financí oznámilo, že spustí sčítání důchodců mezi bývalými státními zaměstnanci s cílem zjistit, kolik penzí je propláceno nezákonně.

Podle ministra práce policie už například shromažďuje videozáznamy z bankovních automatů, aby mohla zjišťovat, kdo si vybírá peníze z podezřelých účtů, kam směřují důchody a o jejichž majitelích se už dlouho neví, jestli ještě žijí. Řecká média dlouhodobě informují o podvodech, jichž se dopouštějí pozůstalí po zemřelých důchodcích, jejichž smrt nikdo nenahlásí a na jejichž konta dál putují peníze.

Důchodová pojišťovna IKA

Obětí podvodů je například hlavní důchodová pojišťovna IKA, která je v trvalém deficitu a která nedávno zjistila, že vyplatila důchody v celkové hodnotě 1,8 milionu eur 1400 osobám narozeným před rokem 1920 a které jsou již léta po smrti.

Více si můžete přečíst ZDE.

Zdroj: Lidové noviny, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: