Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 17.03.12
Počet zobrazení: 930
Autor: Josef Černý
TVRDÁ VODA ZPŮSOBUJE PROBLÉMY.
Dobrý den, řeším ve svém domě problémy s extrémně tvrdou vodou z vodovodu. Zajímá mě, zda je možné vysoký obsah minerálů (vodního kamene) reklamovat u dodavatele pitné vody a případně jak? Jsou stanoveny nějaké limity na tvrdost pitné vody? Je případně možné vymáhat odškodnění za zařízení, poškozená vodním kamenem (plynový kotel, pračka, myčka, rychlovarná konvice)? Pokud ano, jak by měl člověk postupovat? Stejné problémy v širokém okolí mají všichni. Stačí nechat 2x uvařit vodu v rychlovarné konvici a na jejím dně je bílý povlak.

Odpověď:
Musím říct, že i já mám podobný problém a je to pěkně otravné. Standardy tvrdosti vody a dalších jejích vlastností samozřejmě existují, nalezneme je například v zákoně o vodovodech a kanalizacích a technických požadavcích na výrobky a v dalších předpisech. Jedná se o technické normy, proto Vám doporučuji provést reklamaci u dodavatele a pokud neuspějete, obrátit se pro posouzení kvalit vody na soudního znalce.

Pokud Vaše voda skutečně nesplňuje zákonné limity, je možné domáhat se náhrady škody po jejím dodavateli v občanskoprávním řízení.

Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: