Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Důchodci si nepolepší, vláda totiž zvýší DPH

Publikováno: 6.04.12
Počet zobrazení: 1460
Důchody by sice příštím roce měly vzrůst o třetinu růstu reálné mzdy a o třetinu inflace, ale daň z příjmu fyzických osob by mohla od roku 2013 stoupnout na 16 procent ze superhrubé mzdy.

Nyní je 15 procent. Shodla se na tom čtvrteční porada ekonomických ministrů, řekl to po jednání ministr financí Miroslav Kalousek. DPH by se mohla od příštího roku zvýšit na 15 a 21 procent a daňové paušály živnostníků by měly zůstat na stávajících hodnotách ovšem s omezením na využití daňové slevy a bonusu, ministři s na tom ale podle ministra financí Miroslava Kalouseka na dnešním jednání nedohodli.

Podoba valorizace důchodů pro rok 2013 byla jedním ze základních momentů, kde se dosud vládní strany lišily v pohledu na připravovaná opatření, která mají zajistit v příštích letech dodržení stanoveného schodku rozpočtu i při nižším výkonu ekonomiky.

Ministři podle Kalouska nechtějí rušit konstrukci jedné daně z příjmů fyzických osob, lidé s příjmy nad stropem pro odvody na zdravotní a sociální pojištění by ale z částky nad stropem platili určité procento jako „solidární přípěvek“. Výši tohoto příspěvku budou muset ještě jeho úředníci vypočítat. Kalousek také řekl, že takový příspěvek i otázka důchodů je dočasné, na tři roky ohraničené opatření.

Více si můžete přečíst ZDE.

Zdroj: Lidové noviny, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

06.04.2012 13:34  Jaroslav

Jsem rád, že už se nemluví o zmrazení důchodů, protože při kvalitě a úrovni těch magorů jsem se bál, aby to nespletli a nenařídili zmrazení důchodců.

Zanechte komentář: