Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Huf, Retková a Pecková zahájili olympiádu

Publikováno: 29.05.12
Počet zobrazení: 1054
  Zdroj: tým Davida Hufa 2beFit
V sobotu 26.5.2012 proběhl ve sportovním areále Na Kotlářce v Dejvicích Olympijský den seniorů. Ten uspořádala MČ Praha 6 ve spolupráci s 4 Fitness Consulting. Dorazila i olympijská vítězka běhu na lyžích Květa Jeriová Pecková.

 

„Akce se podle ohlasu velmi vydařila a i počasí nám přálo,“ prozradil fitness trenér David Huf, který spolu s MUDr. Martinem Papáčem – kardiologem a internistou z ÚVN, vytvořil speciální program projektu.

Slavnostní zahájení Olympijského dne seniorů proběhlo v ranních hodinách a ujal se ho právě Huf s moderátorkou Marií Retkovou. Jako speciální host dne byla Květa Jeriová-Pecková (nar. 10. 10. 1956), Československá reprezentantka v běhu na lyžích. „V roce 1980 získala na OH v Lake Placid v USA bronzovou medaili a na OH v roce 1984 v Sarajevu v Jugoslávii stříbrnou a bronzovou medaili. Jsme opravdu hrdí, že právě ona tu mohla s námi být. Setkání s ní, všechny účastníky velmi motivovalo,“ dodává Huf.

Sama Paní Jeriová se do her zapojila, stejně tak i paní starostka Prahy 6 Marie Kousalíková. Ta spolu se sportovním moderátorem Jakubem Bažantem vítězům předávala hodnotné ceny.

A jaké disciplíny nejvíce seniorům vyhovovaly? „Nordic walking, pétanque, stolní tenis a pak tanec a jóga. Díky slunnému počasí a velké účasti, se den opravdu vydařil. Vzniklo i jakési motto dne: „děti a vnoučata přijďte podpořit své babičky a dědečky.“ Sešly se tu právě i celé rodiny, které přišly fandit. Musím také poděkovat svému týmu, který do jednoho odvedl vynikající práci. Celkem nás bylo 30 lidí. Také bych rád poděkoval za finanční podporu a spolupráci MČ P6,“ přiznal Huf, jehož vizí je, najít pro tento projekt silného finančního partnera a rozšířit Olympijský den seniorů do co nejvíce měst.

Projekt pravidelných bezplatných lekcí cvičení a Olympijského sportovního dne není jen o sportu, ale také o nabídce seniorům k setkávání, komunikaci a zábavě. Mnohé díky a rozzářené oči zúčastněných seniorů potvrzuje, že tato cesta mého úsilí je správná a má pro mne hluboký smysl,“ uzavírá Huf.

Olympijský den Seniorů
jde o
originální sportovně společenský den, který nabídne ZDARMA všem účastníkům rozdělených do věkových kategorií 55 – 65 a 66 +, zvlášť pro muže a ženy, možnost zasoutěžit si a pobavit se během jednoduchých sportovních disciplín. „Chtěli jsme něčím doplnit pěkně rozjetý projekt pro seniory, který ve spolupráci s MČ P6 již od roku 2007 organizuji s názvem – Zacvičte si s Prahou 6,“ uvedl fitness trenér a coach zdravého životního stylu David Huf, který akci spolupořádá.

Hlavními benefity tohoto projektu pro seniory jsou dva:
1. Senioři mají vždy cvičení zdarma
2. Je to pro ně smysluplná alternativa trávení volného času zdravý pohyb a možnost setkávání se.

Olympijský den pro seniory je třešinkou na dortu, a to i v souvislosti s blížící se olympiádou v Londýně. Dík patří Českému Olympijskému výboru za svolení k užití názvu Olympijský. Pochvalu jsme dostali také od bývalé vynikajícího olympionika pana Imricha Bugára, který velmi vítá a kladně hodnotí tyto pohybové aktivity pro seniory, žijící nejen v MČ P6.

Více informací o filozofii a samotném projektu naleznete na www.BudFitSeniore.cz a www.praha6.cz .

Zdroj: tým Davida Hufa 2beFit

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: