Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Objednejte si nově telefonicky osobní konzultaci

Publikováno: 16.05.12
Počet zobrazení: 1208
  Pokud víte, že budete potřebovat složitější radu ohledně důchodového pojištění nebo chcete získat informativní výpočet důchodu, objednejte si termín návštěvy klientského centra při pražském ústředí České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ). Pro tuto novou službu klientům zřídila ČSSZ speciální telefonní linku +420 257 062 869.

Služba je určena zejména klientům, kteří potřebují poskytnout obsáhlejší konzultaci. „Vyškolení odborníci se budou moci předem seznámit s průběhem důchodového pojištění klienta a jednání bude konkrétnější a efektivnější. Jde tedy o exkluzivní službu nad běžný standard toho, co klientské centrum při ústředí ČSSZ v důchodové agendě poskytuje. Věřím, že novou službu klienti ocení, hlavně ti mimopražští,“ říká ústřední ředitel ČSSZ prof. JUDr. Vilém Kahoun, Ph.D.

 

Klienti si mohou termín pro osobní konzultaci objednávat od 15. května 2012, kdy ČSSZ provoz telefonní linky na čísle +420 257 062 869 zahájí, a to každý pracovní den od 8 do 12 h. Sjednání termínu bude možné uskutečnit až s měsíčním předstihem. Pro objednané konzultace je pak vyčleněn čtvrtek a pátek. Poskytování informací je samozřejmě bezplatné a týká se pouze zákonného důchodového pojištění, které zajišťuje ČSSZ.

 

Klientské centrum pro důchodové pojištění ČSSZ má úřední hodiny každý pracovní den – pondělí a středa 8-17 h, úterý a čtvrtek 8–14:30 h, pátek 8–14 h. Sídlí při ústředí ČSSZ v ulici Křížová v Praze 5 a je dobře dostupné městskou hromadnou dopravou:

  • metro – trasa B zastávka Anděl a pak dále autobusem nebo tramvají,
  • autobusy – linka 104, 120, 121, 231 zastávka Správa sociálního zabezpečení,
  • tramvaj – linka 7 zastávka Křížová a dále chůzí cca 300 metrů ulicí Křížová ke komplexu budov ČSSZ.

 

V klientském centru při ústředí ČSSZ získají klienti informace obecného charakteru o podmínkách nároku na dávky důchodového pojištění, postupu při vyřizování žádostí o dávky důchodového pojištění, podmínkách a způsobu výplaty dávek důchodového pojištění v ČR i do zahraničí, způsobu realizace srážek z důchodů prováděných na základě výkonu rozhodnutí. Klientům poskytnou pracovníci též konkrétní informace týkající se jejich důchodových nároků. Výjimkou je sepisování žádostí o důchod, které klient řeší na okresní správě sociálního zabezpečení podle svého trvalého bydliště nebo na územním pracovišti Pražské správy sociálního zabezpečení.

Zdroj: ČSSZ, Mgr. Jana Buráňová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: