Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Policisté míří do Chorvatska

Publikováno: 12.05.12
Počet zobrazení: 1010
Zdroj: Jan Melša, Policie ČRPolicejní prezident plk. Petr Lessy podepsal 10. května 2012 na mezinárodní konferenci v chorvatské Pule „Memorandum o porozumění“, na základě kterého budou i letos čeští policisté vysláni k výkonu služby do Chorvatska.

Chorvatsko je každoročně cílovou oblastí turistů z mnoha zemí, kteří zde tráví letní dovolenou. Kromě našich policistů zde v době dovolených už řadu let působí i policisté z dalších evropských států. Právě jejich policejní prezidenti a ředitelé se na konferenci v Pule sešli, aby, stejně jako plk. Lessy, se svým chorvatským protějškem memorandum podepsali.

Do oblíbených letovisek Omiš a Šibenik zamíří letos 8 policistů Policie České republiky, 6 policistů a 2 policistky, aby ve spolupráci s chorvatskými kolegy dohlíželi na bezpečnost našich turistů a zjednodušili jim situaci v případech možných komplikací, které by v souvislosti s pobytem a dopravu do míst dovolených mohly nastat. Naši policisté působí v Chorvatsku v době od 1. července do 31. srpna už několik let a turisté si jejich přítomnost velmi chválí.

Služba probíhá ve společných hlídkách s chorvatskými kolegy – vždy jeden chorvatský a jeden český policista. Policisté slouží ve služebním stejnokroji Policie České republiky a jsou tak snadno k rozeznání od kolegů z jiných zemí. Často je tak turisté oslovují přímo na ulici. Každoročně zde řeší desítky případů a kromě českých občanů pomáhají například i Slovákům.

V případě problémů, například krádeže či dopravní nehody, stačí požádat operátora tísňové linky chorvatské policie o kontakt na českého policistu, který může pomoci s dalším postupem ve věci.

Zdroj: Zuzana Součková, Policie ČR

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: