Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 18.07.12
Počet zobrazení: 1359
Autor: Josef Černý
REKLAMACE NÁBYTKU.
Máme cca rok a půl rozkládací sedací soupravu a tato sedačka se rozkládá jen příležitostně,když přijedou dcery z Prahy na víkend,takže jestli se sedačka za tu dobu rozložila všeho všudy tak 3-4x. Jde o to,že sedačka strašně vrže,když si člověk sedne a nedej bože chce změnit polohu,nemluvě když se rozloží-je to jako nějaká stará ,,herka,,.

Ptám se tedy, jestli můžu po takové době tuto vadu reklamovat i když mohla jsem už dříve,protože se ta závada objevilu už krátce co jsme ji měli novou,ale vzhledem k tomu,že jsem už pro stejnou vadu vyreklamovala hned nové křeslo,neměla jsem už na to moc nervy to znovu absolvovat.

Ale vzhledem k tomu,že fakt nemáme v plánu každý 2 rok kupovat novou sedačku,zajímá mě tedy,zda to můžu reklamovat a jestli můžu vůbec po takové době uspět.

Nedovedu si sice moc dobře představit jakým způsobem ji opraví-jestli na místě,nebo ji budou tahat z bytu a pak zase zpět-mám z toho hrůzu..

Odpověď:Škoda, že jste se k té reklamaci nerozhoupali prvních 6 měsíců, měli byste nárok na výměnu, teď musíte souhlasit s opravou.

Ale nevadí, reklamaci uplatněte, dojeďte do prodejny, tam s Vámi musí sepsat reklamační protokol a na místě sio dohodněte, zda přijedou oni k Vám nebo sedačku máte přivézt. TOTO SI NECHTE POTVRDIT PÍSEMNĚ. Pokud si ji poručí přivézt, upozorněte je, že budete požadovat proplacení dopravného, což bude zřejmě nějakou přepravní službou cca 9-10Kč za 1km, znásobte to 4 vzdálenostmi od Vás do prodejny.

Zpravidla když částku uslyší, přijedou raději sami. Musí to stihnout do 30 dnů, ale to jim v této chvíli nepřipomínejte a hlavně dejte pozor, aby Vám nešoupli podepsat nějaký papír, že třeba z důvodů dovolených se lhůta prodlužuje. Na to nemají právo, toto nemusíte podepisovat. Doporučuji jít tam právě teď v době dovolených, třeba to nestihnou a Vy budete mít nárok na vrácení peněz.

Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: