Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 28.07.12
Počet zobrazení: 1832
Autor: Josef Černý
SLÍBENÉ, ALE NEPROVEDENÉ STAVEBNÍ PRÁCE.
Manžel se již před 8 týdny dohodl s živnostníkem na provedení prací (konkrétně provední stěrky na stěnách a podlahách dvou koupelen v rodinném domku). Dohoda proběhla ústně na podkladu doručené cenové nabídky ze strany řemeslníka.

Nyní nám tento člověk již 7 týdnů zdržuje stavbu (slíbil provedení prací v týdnu následujícím po dohodě) tím, že se omlouvá ze sjednaného termínu provedení prací a navrhuje termín jiný, z důvodu velkého vytížení. Vždy jsme (ústně) s novým termínem, který byl tak týden dopředu, souhlasili, neboť jsme již odmítli veškeré další dodavatele, které jsme původně poptali . Bohužel teď již nezvedá telefon ani na sms zprávy nereaguje. Prosím, jak se v tomto případě bránit. Ostatní živnostníci nemají časový prostor (slibují až např. za 2 měsíce). Již nyní jsme se měli stěhovat, ale bohužel došlo k tomuto problému. Kam je možné se obrátit?

Odpověď:
Moc Vás asi nepotěším, protože pokud nemáte nic na papíře, pravděpodobně moc
nezmůžete a totéž bohužel platí i o cenové nabídce, která byla taky zřejmě pouze ústní. Doufám, že jste mu nedali nějakou zálohu. V dnešní době je potřeba mít vše písemně i když se jedná o vlastního bratra.

Stavební firmy toto dělají běžně aby nepřišly o kšeft, takže naslibují mnoho zakázek a mnohokrát je i rozdělají aby si zákazníka pojistily. Jedna firma má rozděláno několik zakázek, přebíhá z jedné na druhou, něco tam postrčí aby to vypadalo, že se něco děje, ale termíny nedodržují.

Ale tyhle řeči Vám moc nepomohou.

Zkuste mu napsat doporučený dopis s dodejkou (s červeným pruhem) kde mu dejte přiměřený náhradní termín k dokončení, v případě že ho nedodrží od smlouvy odstoupíte. Pokud jste mu dali nějakou zálohu, vyzvěte ho k neprodlenému vrácení. Víc bohužel dělat nemůžete, pokud má internetové stránky, můžete mu tam napsat negativní zkušenost. Pokud jste ale měli na mysli nějaký článek v novinách, tak je potřeba postupovat velice opatrně, aby se vše nakonec neobrátilo proti Vám, protože by Vás mohl žalovat pro poškozování dobrého jména firmy, co Vám slíbil ústně to zapře nebo řekne že jste si jeho slova asi špatně vyložili. I tak to dnes chodí.

Osobně bych asi vyhledal nějakého drobného řemeslníka podívejte se třeba i na pracovní úřad, určitě tam jsou nějací zedníci, kteří hledají práci. Velkou firmu v této roční době opravdu neseženete.

Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: