Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak dosáhnout kvalitního spánku i ve vyšším věku

Publikováno: 13.08.12
Počet zobrazení: 4380
  Zdroj: www.dormeo.cz

Čím je člověk starší, tím víc si váží kvalitně stráveného času v posteli. Podle posledních průzkumů je zřejmé, že nespavostí trpí přibližně 40 % Čechů.
 
Tak velký podíl populace „nespavých“ je skutečně alarmující.
O to důležitější pak zůstává sestavení lůžka a matrace do postele.
Kromě klasických rad, jak usnout, bychom měli znát také správné parametry lůžka. Bez toho bychom se nám jen těžko ulehalo s klidným srdcem. Základem zdravého spánku je dobře stavěná postel a matrace:
  • O šířce a délce postele rozhoduje počet jejich uživatelů. S výškou postele je to jednoduché. Seniorům se doporučuje zvýšené lůžko. Pohodlněji se na něj dostanete a ráno nebudete zápasit s obtížným vstáváním. Jasným argumentem pro zvýšené lůžko je i snazší zametání prachu pod postelí, navíc se v ložnici nebude tolik vířit prach jako je tomu u snížených lůžek.
  • A jak určit výšku postele? Když si sednete na lůžko, chodidla by měla být pevně položená na zemi. Svírají nohy směrem od kyčle pravý úhel? Pak jste si vybrali tu pravou postel. Nezapomeňte však na hrany postele, ty vás nesmí řezat do stehen.
  • Budíte se každé ráno rozlámaní? Proti bolavým zádům účinně bojuje už několik let Dormeo matrace. Tato lůžkovina se může pyšnit speciálními anatomickými a ortopedickými vlastnostmi. Díky tomu zvládá poskytovat tělu oporu zvláště v oblasti kyčlí, krku a páteře.
  • Vybírejte si tedy měkké matrace do postele s elastickým provedením. Matrace by měla mít snímatelné potahy, které můžete pak snadno udržovat a prát na 60 stupňů.
  • Po zhruba sedmi letech bude matrace proleželá, nezapomeňte ji vyměnit. Spánek na staré matraci je pro tělo utrpením.
Zdroj: www.dormeo.cz

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

14.08.2012 08:51  Petr

Matraci od Dormea jsem si loni koupil a od te doby chrochtam blahem, mohu vsem doporucit

Zanechte komentář: