Dnes je 21.09.2024, Svátek má Matouš, zítra Darina

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak se zbavit tvrdé kůže na patách s pomocí domácí lékárny

Publikováno: 20.08.12
Počet zobrazení: 8270
Zdroj: www.topshop.cz

Chodidla jsou jednou z nejvíce namáhaných částí těla. Často na ně však zapomínáme. Připomenou se nám, až pocítíme první puchýřky a otoky.

Nejde tedy jen o estetickou stránku věci. Rozpraskaná suchá kůže nám může přivodit také infekční onemocnění. Proto bychom měli vědět, jak se dermatologickým obtížím ubránit s pomocí domácích prostředků ještě než bude potřeba navštívit lékaře.

Příčiny tvrdé kůže

Tvrdá kůže na patách může poukazovat na nedostatek omega-3 mastných kyselin. Je však také výsledkem každodenního tlaku těla na chodidla při běžné chůzi. Suchým patám na zdraví nepřidává ani nadváha nebo špatná hygiena. Svůj podíl na tom nepochybně nesou i genetické předpoklady (lupénka nebo diabetes). Jak tedy účinně bojovat proti svraštělým chodidlům?

Domácí alchymie

Při počátečních obtížích se můžete hravě spolehnout na to, co dům dá:

  • Namáčejte si nohy denně na 15 minut do teplé (nikoliv horké) vody. Pak si paty potřete citronovou šťávou ve směsi s vazelínou. Pro ještě lepší výsledky zkuste do vody kápnout trochu jalovcového nebo mátového oleje.
  • Někdy to může být jen dužina banánu, která kůži dokáže perfektně zjemnit. Přikládejte si ji k patám alespoň na pár minut při sledování večerních zpráv.
  • Zdá se vám přesto, že domácí lázně nefungují tak, jak byste si představovali? Komplexní péči doplníte hydratačními gelovými ponožkami. Tento TV produkt změkčuje pokožku dlouhodobě. Ponožky totiž můžete nosit ve dne v noci. Solidně tak tyto „gelovky“ zastupují úlohu domácích bačkor.
  • Svým nohám ale můžete prokázat službu i zcela zadarmo. Dopřejte si ten luxus a vyjděte na zahradu úplně na boso. Probudíte tak akupresurní body na chodidlech, které už dávno v botách usnuly na pomyslných vavřínech.

Zdroj: www.topshop.cz

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: