Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Recepty z Thajska

Publikováno: 7.09.12
Počet zobrazení: 2014
  Autorka: Monika Nezvalová
Ještě pořád máte k dispozici spoustu surovin ze zahrádek a trhů, zkuste něco netradičního třeba z thajské kuchyně, která je považována za jednu z nejlepších.
 

Thajské jarní závitky (12 kusů)

Suroviny:

Závitky:

2 vejce

3 PL škrobové moučky

3 PL hladké mouky

špetka soli

voda

Těsto by mělo být husté asi jako těsto na palačinky, stejně jako palačinky se i placičky na závitky pečou a pak oříznou na čtverec.

Náplň:

50 g průsvitných nudlí namočených na 20 minut do horké vody

4 sušené houby šiitaké (lze použít i naše sušené) namočené do vody na 20 minut

1 PL nakrájených lístků a stonku koriandru

50 g nakrájených bambusových výhonků

1 nakrájená cibule

1 nastrouhaná mrkev

1 nakrájený list zelí

100 g nakrájených klíčků mungo

130 g mletého kuřecího masa

1 PL rybí omáčky

1/2 KL nakrájeného česneku

olej na smažení

Postup:

Průsvitné nudle sceďte a nakrájejte na 4cm kousky, smíchejte je s scezenými houbami, bylinkami, zeleninou a masem, přidejte rybí omáčku a promíchejte.

Postup: Do jednoho rohu čtverce dejte lžíci náplně a přeložte. Dvě protější strany přeložte přes náplň a těsto sviňte směrem ke špičce. Konec navlhčete a přilepte. V rozehřátém oleji osmažte závitky dozlatohněda. Olej pak nechte na ubrousku nebo mřížce okapat. Podávejte s miskou thajské sladké čili omáčky.

Masové kuličky s arašídovou omáčkou (4-6 porcí)

Suroviny:

500 g najemno mletého vepřového masa

2 PL nadrobno nakrájených lístků koriandru

2 KL prolisovaného česneku

1/4 hrnku rybí omáčky

3/4 hrnku rostlinného oleje

1 nadrobno nakrájená čili paprička

1 KL nastrouhaného zázvoru

2 PL arašídového másla

1 PL hnědého cukru

1/2 hrnku kokosové smetany

1 KL nakrájené bazalky

Postup:

Maso smíchejte s polovinou lístků koriandru, 1 lžičkou česneku a polovinou rybí omáčky. Ze směsi pak tvarujte kuličky, ty pak smažte asi 5 minut na rozpáleném oleji dozlatohněda. Použitý olej z pánve vylijte, pánev vytřete ubrouskem dosucha a nalijte další 2 lžíce oleje. Přidejte čili papričku, zázvor, česnek, a asi minutu opékejte, pak přidejte arašídové máslo, cukr, kokosovou smetanu, zbytek koriandru a rybí omáčku.Omáčku míchejte, dokud nezhoustne. Nakonec přidejte bazalku.

Autor: Monika Nezvalová, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: