Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Recepty z Thajska
Autorka: Monika Nezvalová Ještě pořád máte k dispozici spoustu surovin ze zahrádek a trhů, zkuste něco netradičního třeba z thajské kuchyně, která je považována za jednu z nejlepších. |
Thajské jarní závitky (12 kusů)
Suroviny:
Závitky:
2 vejce
3 PL škrobové moučky
3 PL hladké mouky
špetka soli
voda
Těsto by mělo být husté asi jako těsto na palačinky, stejně jako palačinky se i placičky na závitky pečou a pak oříznou na čtverec.
Náplň:
50 g průsvitných nudlí namočených na 20 minut do horké vody
4 sušené houby šiitaké (lze použít i naše sušené) namočené do vody na 20 minut
1 PL nakrájených lístků a stonku koriandru
50 g nakrájených bambusových výhonků
1 nakrájená cibule
1 nastrouhaná mrkev
1 nakrájený list zelí
100 g nakrájených klíčků mungo
130 g mletého kuřecího masa
1 PL rybí omáčky
1/2 KL nakrájeného česneku
olej na smažení
Postup:
Průsvitné nudle sceďte a nakrájejte na 4cm kousky, smíchejte je s scezenými houbami, bylinkami, zeleninou a masem, přidejte rybí omáčku a promíchejte.
Postup: Do jednoho rohu čtverce dejte lžíci náplně a přeložte. Dvě protější strany přeložte přes náplň a těsto sviňte směrem ke špičce. Konec navlhčete a přilepte. V rozehřátém oleji osmažte závitky dozlatohněda. Olej pak nechte na ubrousku nebo mřížce okapat. Podávejte s miskou thajské sladké čili omáčky.
Masové kuličky s arašídovou omáčkou (4-6 porcí)
Suroviny:
500 g najemno mletého vepřového masa
2 PL nadrobno nakrájených lístků koriandru
2 KL prolisovaného česneku
1/4 hrnku rybí omáčky
3/4 hrnku rostlinného oleje
1 nadrobno nakrájená čili paprička
1 KL nastrouhaného zázvoru
2 PL arašídového másla
1 PL hnědého cukru
1/2 hrnku kokosové smetany
1 KL nakrájené bazalky
Postup:
Maso smíchejte s polovinou lístků koriandru, 1 lžičkou česneku a polovinou rybí omáčky. Ze směsi pak tvarujte kuličky, ty pak smažte asi 5 minut na rozpáleném oleji dozlatohněda. Použitý olej z pánve vylijte, pánev vytřete ubrouskem dosucha a nalijte další 2 lžíce oleje. Přidejte čili papričku, zázvor, česnek, a asi minutu opékejte, pak přidejte arašídové máslo, cukr, kokosovou smetanu, zbytek koriandru a rybí omáčku.Omáčku míchejte, dokud nezhoustne. Nakonec přidejte bazalku.
Autor: Monika Nezvalová, Foto: Internet