Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Kalendář „HODNOTY ČASU“ a Ondřej Havelka

Publikováno: 27.10.12
Počet zobrazení: 1282
Autor článku: Vendula Trojanová
Nezapomenutelný zážitek čekal na návštěvníky benefičního koncertu Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers v hlineckém Multifunkčním centru. Báječní hudebníci předvedli brilantní výkon s vtipem jim vlastní. Galantní atmosféru 30. a 40. let umocnili hostesky a průvodci večerem v dobových kostýmech. Vše proběhlo v režii tvůrců charitativního kalendáře HODNOTY ČASU, který byl tento večer slavnostně uveden do života. Křtu kalendáře byl účasten nejen jeho patron Ondřej Havelka, tvůrci a sponzoři, ale především modelové a modelky v průměrném věku 85 let!

Projekt charitativního kalendáře poutá pozornost právě neobyčejnou odvahou hlavních aktérů, klientů Domova seniorů Drachtinka, kteří neváhali podpořit veřejnou sbírku svou „vlastní kůží“. Po pět jarních dnů se 11 dam a pánů, v průměrném věku od 77 do 90 let, převtělili do role modelek a modelů. Vznikly skvostné fotografie Radka Pavlíka evokující ducha dobových reklam regionálních značek.

Pan Ondřej Havelka neskrýval z kalendáře nadšení. Očividnou radost mu způsobila „lednová fotografie“ modelky Anny Pižlové, která v přestrojení za služku krátí si chvíli úklidu zpěvem „do hubice stařičkého vysavače zn. Eta“. Pánům pak vřele doporučil k pozornosti fotografii měsíce listopadu, kde paní Anna Přikrylová svůdně odhaluje lýtko, které by jí mohla leckterá dívka o 70let mladší závidět! Své dojmy z kalendáře shrnul pan Havelka slovy: „To je to hlavní: nepřestat si hrát!“

Pokud vás myšlenka kalendáře nadchla stejně jako pana Ondřeje Havelku, neváhejte a kupte si jej pro sebe, či pro své blízké. Kalendář je možné zakoupit za 150 korun např. v Turistickém informačním centru Hlinsko, v pokladně Východočeského divadla v Pardubicích, ale také v charitním e-shopu na www.drachtinka.cz. Na těchto stránkách jsou také aktualizována další prodejní místa.

Pokud se nespokojíte s výběrem fotografií, které jsou v kalendáři, máte až do 23. listopadu příležitost navštívit výstavu Radka Pavlíka a Jany Malé v památkové rezervaci Betlém v Hlinsku v nově otevřeném domku č.p.178. Vstupné je dobrovolné. Výstava je prodejní. Fotografie, které se neprodají v průběhu výstavy, budou vydraženy v dobročinné aukci, která proběhne v rámci Drachtinského plesu 24. listopadu.

Výtěžek ze všech kulturních akcí a z prodeje charitativního kalendáře je v plné výši věnován na veřejnou sbírku Domova seniorů Drachtinka, která byla zřízena za účelem vybudování Víceúčelového parku Drachtinka.

Autorka:Vendula Trojanová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: