Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pozvánka pro seniory do Lucerny

Publikováno: 30.10.12
Počet zobrazení: 1149
Autor článku: Mgr. Andrej Štůla
KINO LUCERNA, VODIČKOVA 36, PRAHA zve seniory na svá listopadová představení.

SAMSARA
Pátek 2.11. 14:00
r. R. Fricke, USA, 2011, 102 min.
Podmanivý snímek Samsara opět spojuje režiséra Rona Frickeho s producentem Markem Magidsonem, jejíchž filmařské a hudební umění bylo potvrzeno již předchozími, mnohokrát oceněnými filmy Baraka a Chronos. „Samsara“ ve starodávném sanskrtu znamená „věčně se otáčející kolo života“ a tvůrci se v něm snaží zachytit prchavé okamžiky, které utvářejí náš život. Film, který vznikal přes pět let ve dvaceti pěti zemích, nás zavádí na posvátná místa, do postižených oblastí, průmyslových zón a míst přírodních zázraků.

DRUHÁ ŠANCE
Pondělí 5.11. 14:00
r. David Frankel, USA, 2012, 100 min.
Meryl Streepová letos již podruhé zavítá na plátna českých kin, a to ve zcela odlišné roli než bylo její fenomenální ztvárnění Margaret Thatcherové ve snímku Železná lady. V komedii Druhá šance představuje zralou a oddanou manželku Kay, která se svým mužem, trochu bručounem Arnoldem (Tommy Lee Jones), žije v celkem spokojeném manželství již dlouhá desetiletí. Jak to však ale ve dlouhodobých vztazích bývá, cítí Kay přeci jen určitý stereotyp a rutinu a ráda by proto manželský svazek nějak oživila. A tak když se doslechne o renomovaném manželském poradci, přemluví manžela, koupí letenky a oba vyrazí na týdenní manželskou terapii…

7 DNÍ V HŘÍCHU
Pátek 9.11. 13:30
r. Tomáš Vorel, ČR, 2012, 110 min.
Nový český snímek s Ondřejem Vetchým a Vicou Kerekes v hlavních rolích, inspirovaný skutečnými událostmi, které se udály v sedmi poválečných dnech na Šumpersku roku 1945. Útěk Agnes, německé manželky českého lesníka Jana Olšana, je zahalen tajemstvím. Jen ona sama ví, kdo a proč ji hledá. Je konec války, doba je zlá a do pohraničí se vracejí Češi z vnitrozemí, vznikají gardy a přicházejí vojáci…

DO ŘÍMA S LÁSKOU
Pondělí 12.11. 13:30
r. Woody Allen, USA/IT, 2012, 102 min.
Při své pouti po Evropě doputoval tentokrát legendární režisér Woody Allen do Itálie a jejího Věčného města. Za pomoci plejády skvělých herců (Ellen Page, Penélope Cruz, Alec Baldwin, Roberto Benigni, Ornella Muti a mnozí další) namíchal koktejl několika navzájem provázaných příběhů, které se snad mohou odehrávat kdekoliv, ale v kulisách Říma jim uvěříme nejraději.

ZÁBLESKY CHLADNÉ NEDĚLE
Pátek 16.11. 14:00
r. I. Pokorný, ČR, 2012, 92 min.
Celovečerní komorní psychothriller začíná kdesi na severočeské silnici. Dora po vzrušené hádce vyskakuje z Richardova auta a stopne si náhodně projíždějící vůz, ve kterém sedí Adam. Ten si myslí, že Dora je prostitutka a nabídne jí kšeft: Má zahrát při rodinné oslavě roli přítelkyně jeho mladšího bratra Martina. Rodina i sousedé se tím mají uvést v domnění, že Martin se už vzpamatoval z deprese a s novým vztahem začíná nový život. Dora nabídku přijme hlavně proto, aby unikla Richardovi, který ji již dlouho terorizuje a pronásleduje.

V TEMNOTĚ
Pondělí 19.11. 13:30
r. A. Holland, Pol/SRN, 2011, 145 min.
Nejnovější snímek polské režisérky Agnieszky Hollandové byl letos nominován na Oscara za nejlepší cizojazyčný film a pyšní se řadou cen nejen v Polsku, ale doslova po celém světě.
Leopold Socha, polský zlodějíček a zároveň údržbář místních kanalizací, schovává za peníze v podzemním labyrintu skupinu Židů, kteří se snaží uniknout likvidaci ghetta. Zpočátku je jeho hlavním motivem cynická snaha vydělat, postupně však mezi ním a skupinou vzniká pouto, které se s každou dramatickou událostí v podzemí prohlubuje…

NĚŽNOST
Pátek 23.11 14:00
r. S. & D. Foenkinos, Francie, 2011, 108 min.
Nathalie (Audrey Tautou) žije úžasný život. Je mladá, krásná a má skvělé manželství. Ale v okamžiku, kdy její manžel zemře při nehodě, se jí zhroutí svět. Několik dalších let se soustředí pouze na práci, své emoce nechává stranou. Pak nenadále, aniž by věděla proč, políbí toho nejnepravděpodobnějšího muže – svého kolegu, Markuse. Tento zvláštní pár se pak pouští na vlastní emocionální pouť.

THE ARTIST
Pondělí 26.11. 14:00
r. Michel Hazanavicius, Francie, 2011, 100 min.
Hollywood, 1927. Herec George Valentin patří k největším hvězdám němého filmu. Poznáte ho podle tenkého knírku, typické bílé kravaty a fraku. Hvězdná sláva Georgovi vynesla spoustu požitků, má elegantní manželku Doris, každý den ho vozí do práce oddaný šofér Clifton a vítá ho vlastní usměvavá tvář z plakátů Kinographu. Hollywood však brzy ovládne nový fenomén: zvukový film. George touto technickou novinkou opovrhuje a označuje ji za nevkusné pobláznění.

Autor: Mgr. Andrej Štůla, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: