Dnes je 22.10.2024, Svátek má Sabina, zítra Teodor

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Lákají vás exotické výlety v Egyptě? Vydejte se do Marsa Alam

Publikováno: 12.11.12
Počet zobrazení: 7272
  Autor: Markéta Snížková
Výhodou Egypta je jeho celoroční dostupnost. Ať už u nás chumelí nebo útočí zákeřné plískanice, na severu Afriky je slunečno takřka po celý rok. Třeba v listopadu můžete v letovisku Marsa Alam čekat teploty okolo 23 stupňů, což lze považovat za naprosto ideální příležitost k tomu, abyste vyrazili na poznávací zájezd. Tak vzhůru do toho!
 

Marsa Alam patří k trochu nedoceněným egyptským destinacím. Nachází se něco málo přes 200 kilometrů od známější Hurghady a turistů tady opravdu moc nepotkáte. To je ovšem dobrá zpráva pro ty, co nesnesou ruch přeplněných pláží. Na last minute do Marsa Alam můžete vyrazit jen tak kvůli odpočinku na plážích anebo si dopřát trochu poznávání. Nejlepší volbou je však kombinace „polehávání“ u vody a poznávání, protože pro to je oblast Marsa Alam jako stvořená.

Kam do okolí se tedy můžete podívat?

  • Smaragdové doly

Netradiční podívanou zažijete v dolech, kde se ve vzdálené minulosti těžily smaragdy. Bohužel už je tam dnes neuvidíte, ale na vlastní oči si můžete prohlédnout proslulé oblasti a zbytky původních staveb, odkud byly ve staroegyptské době vyváženy zelené drahokamy. V dnešní době lze takzvané Kleopatřiny doly spíše považovat za archeologickou oblast mezi Marsa Alam a nilským údolím.

  • Velbloudí trh v El Shalateen

Jednou z hojně navštěvovaných atrakcí je také velbloudí trh v El Shalateen. Pokud se vydáte na cestu právě sem, nahlédnete do tradičního způsobu obchodu mezi pastevci. Ti nabízejí své velbloudy k prodeji typickým způsobem, kdy se hlasitě snaží zdůrazňovat jejich dobré vlastnosti.

Co však některé z návštěvníků pobuřuje, jsou pokrmy v lokálních restauracích. Tam vám totiž naservírují bez rozpaků velbloudí maso. Jestliže silně soucítíte s těmito pouštními zvířaty a nechcete završit dovolenou v Egyptě jejich pojídáním, raději se zajeďte podívat třeba do Luxoru.

  • Luxor

Klasickým přesto velmi zajímavým výletem je cesta do největšího muzea pod otevřeným nebem, tedy alespoň tak je mnohými nazýváno město Luxor. Těšit se můžete na zachovalé památky v podobě krásných chrámů (například chrám královny Hatšepsovet) nebo tajuplných pohřebišť faraonů (Údolí králů). A nebyla by to ta pravá poznávací dovolená, kdybyste si neprohlédli místní dílny na výrobu papyru. Vezměte s sebou českého průvodce a nechte se vést!

Zajímají vás další tipy na výlety v okolí Marsa Alam? Načerpejte inspiraci třeba tady.

Autor: Markéta Snížková. Foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: