Dnes je 19.09.2024, Svátek má Zita, zítra Oleg

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 26.12.12
Počet zobrazení: 1141
Autor: Josef Černý
POUŽITÝ KOČÁREK.
přes internetový inzerát jsme z druhé ruky koupili dětský kočárek, o kterém paní tvrdila, že je v pořádku. Kočárek jsme si převzali osobně, ale při bližší prohlídce doma jsme ale zjistili, že má tolik závad, že je neúnosné je opravovat. Paní však o nějakém vrácení peněz nechce ani slyšet.

Odpověď:

No bodejť by chtěla, ta je ráda, že se ho zbavila. Nicméně i tady máte určitá práva, zvláště v případě, že paní tvrdila, že kočárek je v pořádku. Máte nárok minimálně na slevu nebo i na odstoupení od kupní smlouvy.

Záleží ale o jaké vady se jednalo, protože tento nárok máte pouze u vad skrytých. Z vašeho dotazu ale vyplývá, že jste si kočárek přebírali osobně, tudíž jste měli možnost si ho prohlédnout před zaplacením a pokud měl vady, nikdo vás do koupi nemohl nutit. Prodávající neodpovídá za vady, na které Vás upozornil, dále za vady zjevné – tedy ty, které jste mohli při běžné prohlídce vidět, dále za vady, které jsou důsledkem běžného opotřebení. Naopak odpovídá pouze za vady skryté a to i v případě, že o nich sám nevěděl.

Takže pokud paní v inzerátu tvrdila, že kočárek žádné vady nemá, vámi zjištěné vady nebyly viditelné při zběžné prohlídce, pak s odvoláním na její inzerát a s popisem zjištěných závad, jí oznamte doporučeným dopisem s dodejkou s pruhem (nikoliv emailem), že odstupujete od kupní smlouvy a požadujete vrácení peněz(uvést částku a účet nebo adresu) do 14 dnů.

Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: