Dnes je 19.09.2024, Svátek má Zita, zítra Oleg

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 29.12.12
Počet zobrazení: 1172
Autor: Josef Černý
NAVÝŠENÍ CENY REKONSTRUKCE.
Dobrý den, měl bych dotaz – když mám s firmou smlouvu na rekonstrukci WC spolu s popisem jednotlivých prací a materiálu spolu s cenou. O kolik firma může navýšit konečnou částku bez projednání se zákazníkem?

Odpověď:

Cenu díla lze stanovit buď rozpočtem nebo odhadem. Pokud byla určena podle rozpočtu, nesmí být bez souhlasu objednatele zvýšena vůbec, v případě, že byla určena odhadem, nesmí ji zhotovitel bez souhlasu objednatele překročit podstatně, přičemž za podstatné překročení je považováno navýšení o více než 10 – 20% . Zjistí-li zhotovitel dodatečně, že bude třeba cenu určenou odhadem podstatně překročit, je povinen na to objednatele bez prodlení písemně upozornit a oznámit mu nově určenou cenu; jinak nemá právo na zaplacení rozdílu v ceně.

Objednatel je oprávněn po oznámení nové ceny od smlouvy odstoupit; neodstoupí-li bez zbytečného odkladu od smlouvy, je povinen zaplatit zhotoviteli cenu novou, ledaže ke zvýšení ceny došlo po překročení dohodnuté doby provedení díla.Odstoupí-li objednatel od smlouvy, je povinen zaplatit zhotoviteli částku připadající na již provedenou práci a vzniklé náklady podle původně dohodnuté ceny, pouze měl-li z částečného plnění smlouvy majetkový prospěch.

Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: