Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak vycházet s mladší generací 5

Publikováno: 7.02.13
Počet zobrazení: 1566
  Autor článku: Zdeněk Vohradník
KONTAKTY POMOCÍ FOTEK.
K udržování sounáležitosti v širší rodině patří podle našich zkušeností i vzájemná výměna fotografií. V době digitálních fotoaparátů a moderních mobilů to již není problém.
 

Fotografie vhodně doplní vypravování o různých událostech a jsou zajímavou informací i v případě když se s dětmi nebo vnuky nemůžeme sejít osobně. Osvědčuje se nám to zejména při dlouhodobějších pobytech vnoučat mimo domov. Snadno se posílají jako příloha e-mailů nebo jako MMS. Pokud s příbuznými máte spojení po facebooku, je to ještě snadnější.

Co se záplavou digitálních fotografií

Zavedení digitálních fotoaparátů a moderních mobilů však mělo za následek, že se nám v počítači postupně nahromadilo velké množství obrázků. V nich je obtížné se orientovat. Tříděním fotografií na počítači jsem se však již zabýval dříve v seriálu „Počítač v rodině starších seniorů“ v článku DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE V POČÍTAČI. Viz http://vohradnik.webnode.cz/news/digitalni-fotografie-v-pocitaci/. Proto se nebudu opakovat.

Rodinné události v uplynulém roce

Také prohlížení fotek umístěných na počítači není ideální. Vzpomínáme někdy na klasické fotografie uspořádané v albech nebo uložené v zásuvce. V nich se ještě dnes přehrabují již dospělé vnučky.

Proto jsem již před několika lety uvítal možnost připravit si na počítači a následně vytisknout účelově uspořádaná fotoalba. Jedním z nich jsou u nás tzv. Rodinné události. Je to fotokniha do které vybíráme fotky za uplynulý rok a třídíme je podle různých výročí, setkání a jiných příležitostí – v našem případě je to necelá stovka fotografií na 26 stranách. Je to jakási kronika událostí za uplynulý rok v širší rodině. Proto je dáváme i rodinám dcer.

Tato prezentace získala v rodině značnou oblibu a již i vnučky nám do ní posílají své příspěvky. Fotoalba se snadno převážejí a ukazují zájemcům. Podobně lze udělat fotoalbum např. k padesátinám, o svatbě apod.

Nástěnný kalendář

Dvanáct nejlepších obrázků z „Rodinných událostí“ umisťujeme do nástěnného kalendáře, který visí celý rok u nás v kuchyni. Na každý měsíc jeden obrázek. Máme tak dojem, že je u nás stále někdo na návštěvě. Trochu problém máme s tím, abychom na něco nebo někoho nezapomněli.

Příští článek se jmenuje: HOLKY NA VDÁVÁNÍ?

Autor: Zdeněk Vohradník. Foto: J. Vohradníková

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: