Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Senioři, přijďte v březnu do Lucerny

Publikováno: 24.02.13
Počet zobrazení: 1113
  Autor článku: Mgr. Andrej Štůla
Senioři a seniorky, kino LUCERNA, Vodičkova 36 v Praze, vás zve na svá březnová představení.

TERAPIE LÁSKOU

Pátek  1.3.  14:00

r. D.O.Russell, USA, 2012, 122 min.

Učitel dějepisu Pat (Bradley Cooper) prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jednoho dne však Pat na večeři u přátel potká nevyzpytatelnou a záhadnou dívku v depresi a s kupou vlastních problémů. Od této chvíle se mu život začne komplikovat ještě více.

 

Festival Jeden svět pro seniory: ŠMEJDI vstup volný 

Pátek  8.3. 14:00

r. Silvie Dymáková, ČR, 2012, 75 min.

Syrový dokument Silvie Dymákové ukazuje manipulaci, ponižování a nátlak, které se skrývají za zavřenými dveřmi „předváděcích zájezdů pro seniory“. Smutní hrdinové filmu skládají na stůl nefunkční hrnce, vysavače, které nikdy nepoužili, za které během svých výletů zaplatili v součtu desítky až stovky tisíc korun. Autorce dokumentu se podařilo proniknout se skrytou kamerou na předváděcí akce. Film už během natáčení vzbudil zasloužený rozruch.

 

Festival Jeden svět pro seniory:

NOVÝ ŽIVOT RODINNÉHO ALBA vstup volný

Pondělí 11.3. 14:00

r. Adam Ol’ha, Slovensko, 2012, 80 min.

Otec dokumentaristy Adama Ol’hy se před časem rozhodl opustit svou ženu a šest dětí a začít nový život. Adam, nejstarší ze sourozenců a jediný zbývající muž v domácnosti, se ve své osobní filmové zpovědi zkoumá otcovy staré fotky a filmové záznamy rodiny, a pokouší se zjistit, co otce vedlo k odchodu od rodiny.

 

LÁSKA

Pátek  15.3. 13:30

r. M.Haneke, Rakousko/Francie, 2012, 122 min.

Manželé Georges (Jean-Louis Trintignant) a Anne (Emmanuelle Riva) jsou učitelé hudby. Jejich láska a pevné pouto, které se prohlubovaly roky společného života a vášní pro klasickou hudbu, je náhle vystaveno těžké zkoušce. Stáří si vybírá svou daň – Anne prodělá mozkovou mrtvici a její okolí se musí smířit s její proměnou.

 

MARTIN A VENUŠE

Pondělí 18.3. 14:00

r. J.Chlumský, ČR, 2012, 106 min.

Nadějná výtvarnice Vendula potkala svého budoucího manžela Martina na vernisáži a byla to láska na první pohled. Čas plyne tak rychle, že jeden pomalu ani nestihne měnit dálniční známky na předním okně auta, najednou je deset let pryč a stále ještě mladí manželé mají tři děti. Martin je většinu času v práci, snaží se tak zabezpečit rodinu, na kterou mu nezbývá čas, naopak Vendula se stará o děti a chod domácnosti a nemá žádný prostor pro sebe. Každý dělá pro rodinu maximum, ale zároveň se cítí nedoceněný tím druhým. Události naberou spád uzavřenou sázkou, kdy Martin slíbí, že se bude celý jeden měsíc starat o děti a domácnost. Je přesvědčen, že to vlastně není vůbec těžké.

 

HLEDÁ SE PREZIDENT

Pátek  22.3.  14:00

r. T.Kudrna, ČR, 2013, 90min.

Jeden z historických okamžiků novodobých českých dějin – Češi si poprvé zvolili prezidenta. Na pozadí dramatických událostí voleb se tvůrcům podařilo zachytit obraz kandidátů tak, jak je nebylo možné poznat prostřednictvím zpravodajských médií. Film přináší řadu pohnutých i humorných momentů z volebního zákulisí a přibližuje divákům soukromou tvář kandidátů i lidí v jejich blízkém okolí.

 

BABOVŘESKY

Pondělí  25.2. 13:30

r. Z. Troška, ČR, 2013, 133 min.

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvnou komedií ze života současné jihočeské vesnice Babovřesky, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno…,

 

VRAHEM Z POVOLÁNÍ – UTRPENÍ SOUDCE KARLA VAŠE

Středa  27.3. 14:00

r. V.Bělohlavý, P.Paleček, ČR, 2013, 83 min.

Podplukovník v.v. JUDr. PhDr. Karel Vaš, CSc. pomohl jako soudce a prokurátor na smrt více než dvěma desítkám nevinných lidí a stovky jich v dobách politických procesů 50. let poslal na dlouhé roky do těžkých komunistických žalářů. Vaš ve svých 96 letech souhlasil s natáčením tohoto dokumentu a snaží se zde zvrácenou logikou vysvětlovat, proč bylo vlastně „v pořádku“ oběšení generála Heliodora Píky, a téměř bezelstně obhajovat další zrůdnosti, kterých se během svého soudcovského působení dopustil.

 

BABOVŘESKY

Pátek  29.3. 14:00

 

RENOIR

Pondělí  1.4. 14:00

r. G.Bourdos, Francie, 2012, 111 min.

Azurové pobřeží, 1915. Na sklonku svého života je geniální impresionistický malíř Pierre-Auguste Renoir zasažen ztrátou své milované ženy a děsivými zprávami, že jeho syn Jean byl zraněn v boji. Jako zázrakem pak do jeho života vstoupí mladá dívka a starý malíř je naplněn novou, zcela nečekanou energií. Živelná a překrásná Andrée se stane jeho poslední modelkou a pramenem pozoruhodného omlazení.

 

Autor: Mgr. Andrej Štůla, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

20.02.2014 10:56  Jan Novák

Žádám rezervaci 3 ks vstupenek na film Babovřesky na den 29.3. Sdělte mi,prosím, zda je rezervace vyřízena a cenu vstupného. Děkuji Jan Novak P.S. V přehledu akcí je uvedeno, že Babovřesky se púromítají v pátek 29.3. to je však sobota

Zanechte komentář: