Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Únor-březen nás ještě potrápí

Publikováno: 26.02.13
Počet zobrazení: 996
  Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Už jsou asi za námi ledové temné dny, kdy jsme se cítili unavení a smutní. Už se nemůže stát nic jiného, než to, že přijde jaro.

A tak někdy zvedněte hlavy a podívejte se, jaké divy jsou na obloze. Ale nezouvejte ještě zimní boty a neodkládejte zimní kabáty. Nechoďte prostovlasí a vyhýbejte se místům, kde je mnoho lidí. Máme tu totiž chřipku!

Podpůrné prostředky proti chřipce jsou také ve vyváženosti stravy

Naše strava, tak ochuzená o vyváženost si žádá, abychom přemýšleli, jak doplňovat vitamíny a stopové prvky.

Dostatek spánku a dostatek vody

Jste noční ptáci? Já ano, ale spíš z donucení a ze zvyku. Ale už jsem si naordinovala nejen spánkový, ale také pitný režim. Nejlepší je čistá voda. Ale také si můžeme do ní přidávat vitamínové sirupy. Ale pozor na vyšší hladinu cukrů. My si děláme doma vitamínové bomby – 1 citron, dvě mandarinky a jeden grep, jeden pomeranč. Vylisujeme šťávu a ředíme vodou. Je to vynikající životabudič! Ale nepijte to na lačno, můžete si překyselit žaludek.

Datle a fíky

Noste s sebou datle a fíky do práce a na služební cesty
Já si nosím datle v kabelce a vždycky, když dostanu hlad v nevhodnou dobu, stačí mi dvě datle a čaj. A také jím datle, když vím, že neusnu. Prý stačí pět datlí, aby člověk usnul. Datle jsou také fajn, když jste po obtížném jednání anebo jste vynervovaní. Je tam totiž hodně vitamínu B a o něm víme, že dobře působí na nervovou soustavu.

Fíky

Fíky rozhodně pomáhají při střevních problémech (zácpa, spolehlivé čištění střev), ale také proti únavě a jsou vynikající na zdravé mlsání. Jsou slaďoučké a vynikající ke kávě. Já je snídám s kávou. A hned po ránu mám senzační náladu, protože dostanu vitamínový nášup. A také vlákniny v nějaké vhodné formě, např. lupínky nebo sušenky. Kromě toho ušetřím! Protože mne dokáží zasytit na celé dopoledne.

Jak bojovat proti suché pleti

Nestačí jen kupovat drahé krémy a ošetřovat pleť kosmeticky, je třeba také v období, kdy pleť trpí suchostí, se správně stravovat.

Rady

Jezte vyváženou stravu, která obsahuje zeleninu, ovoce, obilí, semena a ořechy. Jezte kvalitní bílkoviny z rostlinných zdrojů. Zvyšte svůj příjem syrových potravin. Jezte potraviny, jako je česnek, cibule, vejce, a chřestem, které mají vysoký obsah síry, který pomáhá udržovat pokožku hladkou a mladě. Konzumujte hodně žluté a oranžové zeleniny. Mrkev je obzvláště vhodná. Nerafinovaný olej za studena z lisovaných lněných semínek požívejte denně na saláty a zapečené brambory, nebo ve směsi do všech pokrmů, které nevyžadují ohřevu na vysoké teploty. Tak získáte vláčnou pokožku. Olej z lněného semínka obsahuje esenciální mastné kyseliny omega-3-alfa-linolenové kyseliny omega-6 a kyseliny linolové. Ty vchází do hormonů jako látky, tzv. prostaglandiny, které podporují zdraví kůže. Cantaloupes, mrkve a meruňky jsou potraviny pro suchou pleť, protože jsou bohaté na vitamíny A a C, a to jak důležitá pro pružnou, hladkou kůži. Buď je jezte v nakrájené na plátky nebo jako čerstvé šťávy. Potraviny bohaté na kyselinu pantotenovou (vitamín B5), jsou například tvaroh, sýr, přírodní hladký jogurt, kefír, listová zelenina, nutriční kvasnice a pšeničné klíčky. Kyselina pantothenová je potřeba pro syntézu tuků a olejů pro kůži.

Je třeba vypít nejméně 2 litry kvalitní vody každý den, aby se kůže dobře hydratovala. Nepijte alkoholické nápoje a také nekonzumujte cukr, čokoládu, bramborové lupínky, nebo jiné nežádoucí potraviny. Vyhýbejte se alkoholu a kofeinu. Tyto látky mají diuretický účinek. Vysychá po nich pleť.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: