Dnes je 08.09.2024, Svátek má Mariana, zítra Daniela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Píše Vám Marie…

Publikováno: 29.03.13
Počet zobrazení: 4168
  Autorka článku: Marie Kemrová
Píšu Vám poprvé, sama nevím, jestli to má smysl.
Mám ráda dialog z očí do očí a když je zájem na obou stranách. Raději skákat do řeči a reagovat hned než nudný monolog. Takže nesu kůži na trh a bude to o mých úvahách, radostech a pochybách. Třeba si řeknete, že v tom nejste sami, třeba se připojíte, poradíte, vyvrátíte. To už bych na to nebyla já sama.

Jsem celoživotní realistický optimista, a to jsem toho zažila docela dost. A tak si uvědomuji, že právě teď jsem opravdu na rozhraní, a to na několika frontách.

Nikdy jsem nebrala v potaz věk,mám známé a kamarády od třiceti do sedmdesáti.
Stejně tak v pracovních vztazích. Jako OSVČ jsem organizovala, produkovala, propojovala, zařizovala, psala. S úsměvem, porozuměním, s radostí z práce, se spokojenými klienty. Doposud.

Ale přišel kotrmelec. Odříkání zakázek-ekonomická krize kosí na všech frontách, neplatiči, totální absence plnění smluvních závazků .Zkrátka rána mezi oči, ale řekla jsem si: „Výdech, nádech, začneš jinde a jinak.“

A bum. První co se řeší je věk. Jsem v nepoužitelné rizikové skupině, je mi 57 let, jsem totiž stará!Celý život mi pomáhal černý humor a nadhled. Takže řeči, že není možné, že je mi tolik, jsou mi teď slušně řečeno úplně na nic.
Řeším totiž zásadní existenční otázku!

Protože ucházet se o práci, znamená poslat životopis s datem narození. A to je ještě před začátkem konečná. Je mi na houby, že vím, umím, mám zkušenosti, pokoru, loajalitu, empatii, vystudovanou vysokou. Paradoxně i obor výchova a vzdělávání dospělých. Jsem bojovnice, začínám na sobě testovat, jak to chodí.

Ale dost! Jen jsem Vám chtěla trochu přiblížit kdo jsem. A že to psaní nemusí být o životě, ale i ze života. A budete-li chtít potkat se aspoň takhle i příště, jsem tu.

A ještě něco, možná Vás to popudí. Kdo jste přečetli těch pár řádek, jste ve výhodě. Rozumíte si s internetem, máte spojení se světem, jste svým pánem v rozhodnutí, které informace k sobě pustíte. Mám ráda lidi, jsem pejskař. Proto jsem začala už dávno přemýšlet o seniorech osamocených. O těch ,co potkávám na procházkách s pejsky. Ti jsou jejich smysl života. Naučila jsem se naslouchat a přidat úsměv. Neuvěřitelně to na chvíli pomůže. Domů se vracívám plná vzteku, že nemůžu víc.

A obecně: důchodce, senior…..nezdá se Vám, že jsou tahle názvosloví vyslovována s despektem? Co proti tomu můžeme dělat? Ukázat nejlépe s humorem, že se to týká i mě. Zkrátka zosobnit to. Všude chybí spousta obyčejné lidskosti. Tak a já už jsem začala.

Srdečně Marie

Autor: Marie Kemrová

Vaše komentáře

Celkem 5 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

15.04.2014 00:00  Ladislav Zilvar

Vážená paní Marie. Váš příspěvek mne skutečně velice zaujal. Nejen použitou brilantní stylistikou, prozrazující jiskrnný intelekt autorky, nýbrž především svým mimořádně aktuálním a podnětným obsahem. Protože však podobně jako Vy, také já upřednostňuji dialog z očí do očí před neosobním psaním, rád bych se s Vámi sešel osobně. Předpokládám přitom, že během více než roku, který uběhl od zveřejnění Vašeho článku, se Vaše osobní situace z hlediska zaměstnanosti či podnikatelských aktivit výrazně změnila k lepšímu (což bych Vám srdečně přál). A kdyby snad náhodou ona výše zmíněná pozitivní změna u Vás neproběhla, dovolil bych si Vám předložit několik konkrétních a dle mého přesvědčení seriózních konkrétních námětů či podnětů k novým profesním nebo podnikatelským aktivitám. Přijmete-li tedy moje pozvání k setkání u šálku dobré (brazilské...) kávy, prozvoňte mne, prosím, na můj telefon 608 706 444 - obratem Vám zavolám. Mne to potěší a Vám možná výrazně pomůže... Stálou pohodu při dobrém zdraví Vám přeje Ladislav z Brněnska

17.04.2013 18:52  Ivan Veslar (ivanveslar@gmail.com)

Zdravim Vas L.Uvedomte si,ze vzdy byli ponizovatele a ponizeni,takze nic noveho pod sluncem,ktere zatim jeste zari i kdyz velice sporadicky,nova mladez se cilene ponizuje sama ale urcita vina je na rodicich bezesporu.Ivan.
http://windows

14.04.2013 23:44  Ivan Veslar (ivanveslar@gmail.com)

Mila Marie,co jsem pred chvili napsal,zmizelo a pocitac si umyslel,ze se potrebuje restartovat.Asi se pravda nelibila mocipanum,at byli z STB,nebo dnesni BIS Soucitim s Vami ale vezte bude hur.Ovsem jeste nikdy nebylo aby nejak nebylo.
http://windows

02.04.2013 15:22  Josef Černý

Vážená paní Marie, jsem o málo starší než Vy a vím o čem mluvíte, lépe řečeno píšete. I já jsem byl OSVČ, vše nikoliv mojí vinou skončilo, pak jsem dlouho sháněl práci, než jsem pochopil, že rozesílat životopisy nemá smysl, protože "kádrovák" se podívá na druhý řádek shora, kde je uveden ročník narození a automaticky jste vyřazena. Co je napsáno dole, jaké máte školy, praxi, zkušenosti, to už nikoho nezajímá. Ale bylo to i trochu dobrodružné, napínavé, člověk si říkal co kdyby... A rozhodně to bylo lepší, než nedělat nic. Takže jsem se nechal zaregistrovat na pracovním úřadě, a musel docházet na pravidelné schůky, kde mi samozřejmě nic nenabízeli, naopak jsem byl dotazovám co jsem pro sehnání udělal já, kolik firem jsem od minulé schůzky oslovil. Pracovnice uznale pokyvovala hlavou, říkala že ví, že nic neseženu, ale chodit tam musím. A chraň bůh, kdybych se jednou nedostavil, následovalo by okamžité vyřazení. No a protože čas utíká rychle, najednou tady byl důchod, a je to. Není velký,je průměrný český, ale je alespoň zatím jistý. Ale jak se dopracovat k úsměvu, na to jsem zatím nepřišel.Trochu jako zábavu beru psaní rad označených na těchto stránkách červeným otazníkem. Pepa

31.03.2013 19:32  l.hrimutova

Držím palce, potkalo mě totéž. Podoby lidského i nelidského ponížení nás v tomto věku zažívají tisíce věkově dorůstajících seniorů. Já jsem se s tím poprala, dnes dělám to, na co jsem nikdy ani nepomyslela. Tak, vzhůru do života! L.

Zanechte komentář: