Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 2.03.13
Počet zobrazení: 1322
Autor: Josef Černý
VYŠŠÍ SPOTŘEBA VODY.
Bydlím v rodinném domku a když mi přišlo mi vyúčtování vodného, a myslel jsem si že mne klepne, protože bylo dvojnásobné proti lońskému roku. Při tom vodu využíváme zhruba stejně. WC, mytí praní, vaření, zalévání zahrádky.

Na dotaz u dodavatele jestli není vadný vodoměr a jestli by ho nezkontrolovali se mi dostalo odpovědi, že klidně, ale přezkoušení si musím zaplatit a prý to bude kolem tisícovky.

Odpověď:
Příčiny mohou být v podstatě tři : třeba se ve vaší obci budovala kanalizace (ale to byste asi věděl) což je hezká věc, všichni po ní vždycky volají, ale neuvědomí si, že kromě vodného najednou musí platit taky stočné a hned jsme na dvojnásobku. To zjistíte jednoduše buď na faktuře nebo dotazem u souseda, protože by víc museli platit všichni. Za druhé – píšete, že vodu používáte také k zalévání zahrádky – tady bych viděl dost velkou možnost – mohl být sušší rok, zalévá se víc, člověk si to ani neuvědomí a je tu i další možnost, stačí nechat jednou přes noc nedotažený kohoutek a to byste se divil, kolik vody uteče. No a pak je tu ten vodoměr – dodavatel vody vám řekl (jak to bývá) pouze polovinu pravdy – přezkoušení vodoměru byste musel zaplatit pouze v případě, že by se zjistilo, že je v pořádku. Pokud by se zjistilo, že je vadný, zkoušku platí jeho majitel

Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: