Dnes je 16.09.2024, Svátek má Ludmila, zítra Naděžda

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 30.03.13
Počet zobrazení: 1341
Autor: Josef Černý
OBKLADY MÍSTO DLAŽDIC.
V prodejně s dlažbou a obklady jsme před časem zakoupili po konzultaci s prodávajícím dlaždice . Při rekonstrukci koupelny po tom, krátce poté, co byly tyto dlažice položeny, začaly vykazovat povrchové vady (trhliny v glazuře) a při instalaci dalšího zařízení koupelny nešlo zabránit jejich dalšímu opotřebení. Vyhledal jsem proto na internetu informace od výrobce a zjistil jsem, že nám byly místo dlaždic prodány obkladačky. Tímto pozbyla poměrně nákladná rekonstrukce do značné míry smysl, protože lze očekávat rychlou degradaci podlahy. Co mohu po prodejci při takovémto pochybení požadovat?

Odpověď:

Záleží na tom, jak proběhl nákup – pokud jste prodejci pouze něco ukázali a on Vám to prodal, je to chyba vaše a bohužel nemáte nárok na nic. Jestliže jste ale požadovali dlaždice a on vám místo nich prodal obkladačky, jedná se o tzv. rozpor s kupní smlouvou podle § 616 odst.3 OZ. Máte tedy právo na výměnu věci a není li takový postup možný, můžete požadovat přiměřenou slevu, nebo od smlouvy odstoupit.

Dále máte právo na náhradu nákladů, které vám vzniknou s vyřízením reklamace. Problém ale může být v tom, že prokázat chybu prodejce musíte bohužel vy, což nemusí být jednoduché.
Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: