Dnes je 24.10.2024, Svátek má Nina, zítra Beáta

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Nový web vás provede sociálními službami

Publikováno: 12.04.13
Počet zobrazení: 1392
  Zdroj: MPSV
Efektivnější řízení, rozdělování a sledování peněz nejen z EU na sociální služby. To je cíl projektu, o kterém si lidé mohou nově dozvědět více také na internetu.

Nové webové stránky, které nedávno spustilo ministerstvo práce a sociálních věcí, představují výsledky projektu a najdete je na adrese www.podporaprocesu.cz. Projekt „Podpora procesů v sociálních službách“ je financovaný z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Funguje od poloviny roku 2010.

 

 „Sociální služby by měly být efektivní a pomáhat přesně tam, kde je potřeba. Věřím, že i tento evropský projekt nám pomůže toho dosáhnout. Každý občan se může podívat, zda se nám to daří. Snažím se o to, aby naše ministerstvo bylo vždy otevřeným a komunikativním úřadem“, říká ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová.  

 

Nový web má laikům i odborníkům více přiblížit sociální služby a jejich změnu, která se postupně uskutečňuje. Nejen fakt, že se péče o postižené lidí v ústavech mění na přátelská chráněná bydlení (projekt „Podpora transformace sociálních služeb“), ale také to, že díky „Podpoře procesů v sociálních službách“ vzniknou doporučení pro legislativní, metodické a ekonomické úpravy systému sociálních služeb.

 

Jedna z vedoucích aktivit projektu „Podpora procesů v sociálních službách“ z MPSV Daniela Lusková upřesňuje: „Vzhled, strukturu a obsah webu jsme uzpůsobili tak, aby informace byly dostupné ve srozumitelné formě. Součástí webu je také sekce, kde lidé najdou odpovědi na nejčastější dotazy. Nový web také zvyšuje efektivitu práce projektového týmu, protože usnadňuje spolupráci pracovním skupinám.”

Zdroj: MPSV – Filipová

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

14.04.2013 22:42  Ivan Veslar (ivanveslar@gmail.com)

Vazena pani Mulerova,kdyz se divam na lidi,tak zjistuji,ze jsme my uz 4 ty a konecny vek.Opravdu verim,ze neni potrebne nabizet nam ruzne drahe pobyty v laznich,nemame na to.Priznejte,ze tady je zivotni uroven dosti nizka a specielne pro duchodce,vas plat Vam urcite staci ale ostatnich 9 900 000 obcanu strada.Mladi to resi jinak, pujcuji si penize od bank a lichvaru ale s mladickou n erozvaznosti je ani nenapadne,ze by je nekdy museli splatit.
http://windows

Zanechte komentář: