Dnes je 24.10.2024, Svátek má Nina, zítra Beáta

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Výměna oblečení

Publikováno: 13.04.13
Počet zobrazení: 1633
  Zdroj: Markéta Ročejdlová
Hodně jste přibrali nebo naopak zhubli? Chtěli byste, aby vaše věci ještě někomu posloužily? Pak je následující námět právě pro vás.

Výměny oblečení se konají v domovech pro seniory. Je to cesta, jak dříve narozeným nejen pomoci materiálně (oblečení či případně další potřeby), ale i snaha s o propojení různých generací a sociálních skupin skrze otevření dveří do domovů pro seniory, do kterých by jinak veřejnost neměla příležitost zavítat. A tím řešit i problém nepopularity stáří.

V pořadí již desátá Výměna oblečení se bude konat 27. dubna 2013 od 14.00 v Domově pro seniory v Malešicích, Praha 10. Jedná se společensky prospěšný, neziskový projekt, jehož smyslem je charitativní odpoledne, kde si lidé mohou zdarma vyměnit oblečení, které již nechtějí nosit, doplňky i hračky, či případně darovat kosmetiku a hygienické potřeby.

Tyto věci spolu se zbylým oblečením jsou následně předány konkrétnímu nemocničnímu nebo neziskovému či veřejně prospěšnému zařízení. V minulých letech jsme pomohli mezi jinými Domovu pro seniory Háje na Praze 4, Kojeneckému ústav v Krči (Thomayerova nemocnice) na Praze 4, Léčebně dlouhodobě nemocných areálu psychiatrické léčebny Bohnice na Praze 8 či Lodi Hermes. Ze zbylých látek jsou rovněž šity praktické tašky klienty chráněné dílny Bona o.p.s., čímž dochází k využívání již nepoužívaných kusů oblečení.

Foto a zdroj: Markéta Ročejdlová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: