Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Plánujete výměnu zahradního nábytku?

Publikováno: 21.05.13
Počet zobrazení: 1791
  Autorka článku: František Dvořák
Jestliže potřebujete vylepšit místo, ze kterého pozorujete svou zahrádku, ráno snídáte a v poledne si dáváte kávu s bábovkou, zkuste vyměnit své zašlé plastové židličky za kvalitnější plastový nábytek.

Možnosti zahradního nábytku.

DŘEVĚNÝ
Dřevěný nábytek se nejlépe hodí tam, kde příliš neprší. Kvalitu si můžete vybrat, ale ne každý je ochoten investovat do teakového dřeva, které nepotřebuje velkou údržbu. Dřevo je sice teplý přírodní materiál, ale je třeba si uvědomit, že každé dřevo musíte občas přetřít, aby zůstalo hezké.
Pokud se ke dřevěnému nábytku odhodláte, zvažte možnost zvolit rozkládací stůl zejména v případě, že se vás občas u něj sejde víc.

PLASTOVÝ
Zatracovaný plast může být dobré řešení, je levný a obvykle také dobře skladný. Nemusíte už ale volit jen bílou barvu, brzy zajde a skvrny od povětrnostních vlivů už asi nevyčistíte. Zkuste třeba zelenou, ta bude se zelení vaší zahrady docela dobře ladit. Pokud by na vás té zeleně bylo hodně, zvolte barevné podsedáky.

HLINÍKOVÝ
Je poměrně odolný a lehký, ale moc se nehodí na větrné stanoviště. Ve větru by se vám mohlo stát, že ho budete honit po celé zahradě.

UMĚLÝ RATAN
Jedná se o moderní nábytek, dobře se udržuje, i když k němu budete potřebovatsmetáček, do výpletu se rád usazuje prach. Dá se koupit v různých barevných variantách, nejobvyklejší je hnědá. Nevýhodou je poměrně vysoká cena.

BAMBUSOVÝ
Bambus je krásný a tvárný přírodní materiál, ale potřebuje kryté stanoviště – a také matraci. Pokud ho chcete na lodžii nebo krytou terasu, je to dobrá volba.

ZÁVĚSNÝ
V minulosti jsme znali jen houpací sítě, dnes se dá koupit závěsný nábytek různorodější. Pokud si ho pověsíte na strom, může vám přinést radost, ale bude sloužit spíš mladší generaci, senioři přece jen nejsou tak pohybliví a usednutí na zem místo do závěsné sítě je nebezpečné. A káva se v něm také nepije zrovna nejlépe. Nicméně pokud jste dost pohybliví a rádi čtete, může to pro vás být varianta.

V neposlední řadě si uvědomte, jak velké máte skladové prostory. Nejméně náročný je samozřejmě stohovatelný nábytek. Váha také hraje svou roli, sil ubývá a nábytek se musí na zimu schovat – odnést, jinak se z jeho krásy na jaře moc těšit nebudete. Pokud ho už musíte nechat venku, přiryjte ho plachtou nebo kupte speciální obaly, dnes už jsou běžně k dostání v supermarketech.

DALŠÍ NEZBYTNOSTI NA ZAHRADU
Pokud chcete ještě větší pohodlí a komfort, možností máte celou řadu. Zahradní stany, altány, grily, houpačky, slunečníky, osvětlení, dokonce i topení na plyn – obvykle ukryté ve stojací lampě. Pokud budete mít štěstí, dostanete se slevou něco z loňské kolekce. A nezapomeňte, že po sezóně se budou chtít obchody zbavit zásob a slevy na tento sortiment bývají opravdu příznivé.

Autor: František Dvořák, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: