Dnes je 16.09.2024, Svátek má Ludmila, zítra Naděžda

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Teplice nad Bečvou – nejen lázeňská péče

Publikováno: 27.05.13
Počet zobrazení: 2106
  Zdroj: Michaela Škopková
Rádi byste si skutečně odpočinuli v lázních, kde nebudete potkávat davy turistů? Pak vyzkoušejte malebné moravské lázně – Teplice nad Bečvou. S dopravou si hlavu nelamte, Teplice nad Bečvou jsou výborně dostupné vlakem

Jde to i bez pojišťovny

Pokud vám letos pojišťovna nepřiznala nárok na lázeňskou léčbu, nezoufejte. Můžete využít některý z kratších léčebně-relaxačních pobytů. V Teplicích nad Bečvou každý takový pobyt zahrnuje vstupní lékařskou prohlídku, procedury a dietně vyváženou plnou penzi. Kromě délky pobytu se tedy nijak neliší. V náplni se odráží pestrá paleta procedur:

  • koupele (uhličité, vířivé, přísadové)
  • masáže (klasické, aroma, lávovými kameny, čokoládové, medové, thajské)
  • zábaly (s bahnem z Mrtvého moře, vinné, medovo-mléčné)
  • celotělová  kryoterapie při minus 120 °C v poláriu
  • elektroléčba a rehabilitace

 

Z široké nabídky si můžete vybrat pobyt, který vám bude svou skladbou i délkou nejvíce vyhovovat.  Velkou oblibu si získaly víkendové pobyty od pátku do neděle, ale větší vliv na vaše zdraví budou mít delší pobyty. Speciálně na míru jsou vytvořeny balíčky Zadáno ženám a Zadáno mužům. Máte-li potíže se zády, bolavými klouby, pak zkuste týdenní pobyt Léčba pohybového aparátu nebo Malý léčebný, který zahrnuje 2 procedury denně na doporučení lékaře.

 

Základem jsou koupele

Lázně Teplice nad Bečvou se pyšní unikátními prameny minerální vody s vysokým obsahem oxidu uhličitého. Takovou vodou se léčí především srdečně-cévních onemocnění. Vanová koupel v této neředěné minerální vodě trvá sice jen 15 minut, ale její účinky na svém organismu budete pociťovat dlouho. Během čtvrt hodiny se totiž oxid uhličitý vstřebává přes kůži do krevního oběhu a je nejlepším přírodním prostředkem k rozšiřování cév. Ke zklidnění slouží suchý zábal, ve kterém si po proceduře čtvrt hodiny odpočinete. Už po první koupeli budete překvapeni, jak se vám uvolnilo svalové napětí a jak se cítíte dokonale svěží.

 

Chůze je nejvhodnější pohyb pro každého

Pokud nejste aktivním sportovcem a nevěnujete se pohybu pravidelně, tak i pro vás lázně nabízí aktivity, které vás nebudou „bolet“, ba naopak budou vás i bavit! Severskou chůzi s hůlkami si totiž může dovolit každý, bez rozdílu věku a fyzických schopností. Vydejte se na cestu malebným údolím řeky Bečvy v doprovodu rehabilitační sestry, která bude dbát na správné používání hůlek, aby váš pohyb byl co nejúčinnější. Pravidelnou chůzí zlepšíte fungování metabolismu, prokrvení celého těla, a díky hůlkám do pohybu zapojíte i svaly horních končetin.

 

V Teplicích nad Bečvou jsou moderní lázně, které poskytují špičkovou kardiorehabilitaci i programy pro každého, kdo si chce odpočinout a načerpat novou energii.  Všechny služby lze věnovat svým blízkým, přátelům a známým formou dárkového poukazu.

 

Více informací o lázeňské relaxaci naleznete na www.ltnb.cz.

Foto a zdroj: Michaela Škopková, FOCUS-AGENCY

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: