Dnes je 19.09.2024, Svátek má Zita, zítra Oleg

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Výživou proti rakovině

Publikováno: 3.05.13
Počet zobrazení: 1299
Autor: Radomír Smetana
Někdy vznikne při dělení buněk v našem těle porucha ve formě vzniku mikronádorů. Těch má každý z nás obrovské množství. Dokud nedosáhnou určitou velikost, nechávají nás v klidu.

Kritické množství je shlukem sta tisíc buněk, které mají průměr jedné desetiny milimetru. Na to náš imunitní systém stačí a každý mikronádorek zlikviduje. Může se ale stát, že se počet nádorků vyšplhá na milion a naše imunita už nestačí zasáhnout. V tom případě je na světě zhoubný nádor v našem těle. Proto je nutné posilovat imunitu a dodržovat na zdravý životní styl. Měli bychom se snažit vyhýbat stresu, přecházet chřipky a angíny, nekouřit a neholdovat alkoholu. Tato pravidla se nám ale nedaří tak docela dodržovat.

Správná výživa

Pokud máte sklon k rakovině ( dědičnost), zkuste omezit živočišné potraviny, jezte hodně zeleninových polévek a zeleniny vůbec. Kupujte si více kuřecího a rybího masa.Volte raději tepelnou úpravu, při které nepotřebujete větší množství tuku. Olej používejte především olivový. Omezte mléčné výrobky a nepoužívejte rafinovaný, sladový ani mléčný cukr.

Za protirakovinné potraviny jsou považovány:- syrová zelenina, hlavně červená řepa, dušená rajčata, betakaroten, minerální látky,vitaminy C a E, mandle, zelený čaj, naklíčená čočka, celozrnná rýže, celozrnný chléb, ovoce (díky vláknině)

Rakovinu podporují zejména:
toxické látky např.konzervační přípravky, ochudcovadla, barviva, těžké kovy, chemikálie, uzeniny, pečení a smažení potravin (vznik rakovinotvorných látek), nadměrná konzumace masa a tučných jídel

Autor: Radomír Smetana, foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

11.12.2013 21:39  Jiří Růžička

Dobrý den! Prosím o sdělení, jak a kdo provádí diagnostiku počtu mikronádorů, případně i o označení příslušného rakovinného markeru. Děkuji Jiří Růžička, Olomouc

Zanechte komentář: