Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Dobrovolníků v Česku přibývá – díky Dobré duši

Publikováno: 18.06.13
Počet zobrazení: 679
Zdroj: MPSV
Kdo je v České republice Dobrou duší? A co přinesl první ročník stejnojmenného projektu, který jako jediný u nás podporuje dobrovolnictví jednotlivců i institucí?

Právě tyto informace zazněly v Klášteře minoritů sv. Jakuba v Praze. O ocenění Dobrá duše soupeřilo víc než padesát subjektů. Mezi institucemi vyhrál Dům Sv. Antonína z Moravských Budějovic, cenu dostalo také pět jednotlivců: Marie Horká z Bechyně, Marie Votavová z Havlíčkova Brodu, Sylva Musilová z Frýdku-Místku, Karel Gregor z Prahy 4 a Hana Davidová z Nového Jičína. Partnery projektu bylo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Gerontologické centrum v Praze 8 a Hartmann – Rico a.s. Vše se uskutečnilo s cílem: zvýšit počet dobrovolníků a posílit jejich spolupráci.

Do 1. ročníku projektu Dobrá duše, který se konal v loňském roce, se přihlásilo 26 institucí a 27 jednotlivců z celé České republiky. Nejvíc přihlášek přišlo ze severních Čech, velké zastoupení měla také Praha. Odborná komise, kterou tvořili partneři projektu, hodnotila zejména zapojení dobrovolníka, dlouhodobost, kreativitu a celkové nadšení k pomoci. V České republice jsou zhruba čtyři procenta aktivních dobrovolníků v sociálních službách, což je daleko méně než v jiných státech Evropy. Zlepšit situaci má právě projekt Dobrá duše, jehož další ročník začne letos v červnu.

Víc informací najdete v tiskové zprávě a na adrese www.dobra-duse.cz.

Zdroj: MPSV

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: